Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noi negocieri pentru stabilirea salariului minim din Franța – și nu numai

Sindicatele franceze din transporturi CFDT, FO și CFTC au fost primite la început de iunie de Patrice Vergriete, ministrul transporturilor, căruia i-au reamintit de cerințele lor cu privire la trei teme pe care le consideră deosebit de importante. Acestea sunt, așa cum scrie și publicația franceză Les Routiers, refuzul organizațiilor patronale de a reevalua salariul minim din sectorul logistic, continuarea discuțiilor care să conducă la instituirea interdicției ca șoferii de camion să participe la încărcarea și descărcarea mărfurilor și securizarea transporturilor de numerar și de valori.

Deoarece nu au primit răspuns la cererile lor, sindicatele l-au avertizat pe Patrice Vergriete cu privire la riscurile sociale majore din perioada premergătoare Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris. Ministrul, pe de altă parte, a subliniat că recunoaște legitimitatea tuturor acestor solicitări și că se angajează să le apere în discuțiile cu angajatorii și cu diferitele servicii de stat implicate.

Sindicatele ar urma să se întrunească până la sfârșitul lui iunie ca să analizeze acțiunile necesare pentru a răspunde nemulțumirii legitime a angajaților CCNTR, dar, așa cum consideră ele, mingea este acum în mâinile statului și ale organizațiilor patronale.

Articole similare

Ad