Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și mizează pe paritatea costurilor pentru vehiculele comerciale cu emisii zero emisii

Quantron AG a anunțat cu prilejul Atelierului Internațional VDA din Frankfurt, Germania, că își continuă parteneriatele globale cu producătorii de vehicule comerciale și de componente, pentru a oferi autovehicule cu zero emisii la costuri comparabile cu modelele similare diesel. Mai multe detalii vor fi oferite în toamnă la Hanovra, în cadrul IAA Transportation.

Deși este o companie tânără, Quantron a livrat deja peste 200 de vehicule comerciale cu zero emisii, printre care și modelul de autobuz urban electric pe baterii Cizaris, de 12 m lungime, care este operat de clienți din Italia și Austria. În plus, portofoliul de produse include vehicule ușoare de distribuție și camioane grele, în variante cu baterii (BEV) sau cu pilă de combustie pe H2 (FCEV).

Vârful de gamă este modelul QHM FCEV Aero, un autotractor de mare capacitate, având masa totală maxim autorizată de 44 t, disponibil în ambele versiuni BEV și FCEV, ce pot fi utilizate fără restricții și pot înlocui fără probleme un vehicul diesel, datorită caracteristicilor tehnologice inteligente.

Vehiculul este echipat cu cabină pentru distanțe lungi și cu rezervoarele de hidrogen complet integrate între axe, având capacitate de până la 54 kg. Tehnologia inovatoare pentru sistemul cu pilă de combustie are o putere de 240 kW, datorită celei mai recente generații de celule FCmove™-XD de la Ballard Power Systems (2×120 kW). Designul aerodinamic reduce rezistența la rulare cu 20% și astfel îmbunătățește raza de acțiune cu 10%.

Pe lângă Quantron QLI BEV, producătorul german a lansat și camionul ușor QLI FCEV, folosit în operațiuni zilnice la IKEA în Austria – cinci unități sunt folosite pentru livrările către clienți. Deși prototipul a fost lansat acum mai puțin de doi ani, modelul a intrat deja în producție de serie. Grație timpului scurt de realimentare și autonomiei de până la 450 km, Quantron QLI FCEV se dovedește a fi complementul ideal pentru vehiculele electrice cu baterie, pentru un transport complet cu zero emisii.

Modelul QLI FCEV oferă autonomie de până la 450 km (în funcție de sarcina utilă, stilul de condus, condițiile meteorologice și profilul rutei), fiind disponibil în diferite clase de greutate, de la 3,5 la 5,2 t. Se pot alege diferite variante de caroserie, fără restricții de utilizare, iar timp de realimentare este sub zece minute. Timpul rapid de introducere pe piață a acestor vehicule și feedback-ul pozitiv din partea clienților demonstrează puterea de inovare și competențele de bază ale Quantron. Cheia succesului constă în tehnologia Quantron Inside, care integrează perfect sistemele de pile de combustie și de propulsie de ultimă generație și asigură eficiența maximă în utilizarea zilnică a vehiculelor.

Articole similare

Ad