Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adrian Ariciu devine Vice-Președinte Executiv al METRO pentru Europa de Est

CEO-ul METRO România din 2020, Adrian Ariciu a fost promovat la nivelul conducerii grupului METRO și va deține funcțiile de Vice-Președinte Executiv pentru Europa de Est și Membru al Comitetului Executiv al Boardului. În noile sale roluri, Adrian Ariciu se va implica activ în stabilirea strategiei regionale a companiei pentru următorii ani.

Adrian Ariciu este primul executiv român care ocupă o poziție de top în ierarhia globală a companiei METRO. De asemenea, va asigura interimatul la nivel local până la numirea noului CEO al METRO România.

În mandatul său la conducerea METRO România, Adrian Ariciu a obținut performanțe remarcabile, cu afaceri în creștere de două cifre în ultimii trei ani, propulsând compania în topul celor mai performante din comerțul modern local. Evoluția METRO România a fost susținută de dezvoltarea francizei LaDoiPași, care numără peste 2.300 de magazine, de transformarea multicanal a business-ului, esențială pentru industria Horeca și comerțul tradițional, și de dezvoltarea continuă a capabilităților celor 4.000 de angajați.

Doctor în economie, Adrian Ariciu are peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea și implementarea strategiilor de business, construirea și coachingul echipelor din sectorul de comerț, în special în industria wholesale. Între 2013 și 2017, ca Chief Commercial Officer, a contribuit cu succes la transformarea modelului de afaceri METRO Ucraina. De asemenea, deține o experiență locală și internațională în politicile comerciale, concentrându-se pe planificarea eficientă a resurselor și dezvoltarea business-ului prin deschiderea de noi unități, bazându-se pe strategii în afaceri și standarde de performanță eficiente.

„Sunt onorat să devin Vice-Președinte Executiv al grupului METRO, o companie în care m-am format profesional și unde am evoluat treaptă cu treaptă. Ultimii ani au fost incredibil de provocatori și de alerți, iar ca CEO METRO România am reușit alături de o echipă extraodinară să avem creșteri ale business-ului într-un context dificil, atât economic, cât și social. Inovația, excelența și reziliența vor continua să-mi fie călăuze în noile roluri, unde îmi propun să continuu în regiune impactul pozitiv, pentru a ne sprijini clienții, colegii și furnizorii.”,

a declarat Adrian Ariciu.

Articole similare

Ad