Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Una dintre cele mai mari companii din lume de alimente și băuturi, Nestlé anunță retragerea lui Marco Settembri din funcția de vicepreședinte executiv și director general al Nestlé pe zona din Europa. Marco Settembri se va pensiona la finalul lui iunie, după o carieră de peste 36 de ani în cadrul companiei.

Începând cu angajarea sa la Nestlé Italia în 1987, Marco Settembri a ocupat mai multe poziții de conducere în diverse afaceri ale companiei. Sub conducerea sa, Purina PetCare a devenit una dintre cele mai mari și mai profitabile afaceri ale Nestlé în Europa. În 2017, a fost numit șef al regiunii EMENA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord), iar în 2022, odată cu reorganizarea geografică a Nestlé, a devenit șeful regiunii pe Europa.

Guillaume Le Cunff, directorul general al Nespresso, va prelua funcția de CEO pe Europa, fiind și membru al Comitetului Executiv al grupului începând cu 1 iulie 2024. Cu o experiență de peste două decenii în cadrul Nestlé, Le Cunff și-a început cariera în 1998, ocupând diverse poziții în domeniul auditului intern și al finanțelor. Din 2007, el a fost implicat în managementul Nespresso, ajungând să conducă divizia din SUA în 2015, unde a avut un rol important în succesul lansării Vertuo și în consolidarea poziției Nespresso pe piața americană.

În calitate de CEO global al Nespresso din 2020, Guillaume Le Cunff a fost responsabil pentru extinderea geografică și creșterea organică a brandului. A introdus inițiative inovatoare, precum programul Reviving Origins, menit să sprijine regiunile de cafea afectate de conflicte sau dezastre naturale, promovând și dezvoltarea capsulelor compostabile pentru uz casnic.

„În numele Consiliului de Administrație și al Comitetului Executiv, aș dori să-i mulțumesc din inimă lui Marco pentru anii excepționali în cadrul companiei Nestlé. Îi dorim mult succes și împliniri în această nouă etapă a vieții sale. În același timp, suntem încântați să anunțăm că Guillaume va prelua funcția de director general pe Europa. Guillaume este un lider de afaceri inspirat și experimentat, cu o vastă experiență în construirea de branduri, inovație, comerț electronic și sustenabilitate. El este liderul ideal pentru a duce zona Europei la următorul nivel. Îi dorim mult succes lui Guillaume în noul său rol.”,

a precizat Mark Schneider, CEO Nestlé.

Compania energetică elvețiană MET Group și-a păstrat performanța solidă în 2023 înregistrând al doilea cel mai profitabil an financiar din istoria sa corporativă. Acest succes evidențiază abilitatea grupului de a obține rezultate consistente într-un mediu de piață mai puțin volatil. MET Group își menține focalizarea pe strategia sa de expansiune și pe rolul său crucial ca partener de încredere în industria energetică.

Până în 2023, MET Group și-a consolidat poziția ca lider în industria energetică, valorificând eficient modelul său de afaceri integrat. Cu toate că veniturile din 2023 au fost consolidate de 24,5 miliarde de euro, acestea au scăzut față de anul precedent, când s-a înregistrat 41,5 miliarde de euro în 2022, din cauza mediului de prețuri mai scăzute.

MET Group a reușit să-și consolideze și să-și extindă accesul la facilități financiare prin lansarea unei noi baze de împrumut de 1,33 miliarde de euro, însoțită de semnarea mai multor acorduri bilaterale. Compania consideră că angajamentul partenerilor săi financiari reflectă încrederea în modelul său de afaceri integrat de vânzări și tranzacționare, în extinderea pozițiilor sale de active și în capacitatea sa de gestionare a riscurilor.

În cadrul strategiei sale de creștere și a susținerii tranziției energetice, MET Group a pus în funcțiune trei noi parcuri solare în Spania și Ungaria, sporindu-și capacitatea totală de producție la 391 MW. În plus, compania și-a extins portofoliul de energie regenerabilă, intrând pe piețele din Elveția, Germania și Polonia.

În segmentul său de vânzări și comerț, MET Group a continuat să-și extindă operațiunile, inclusiv prin intrarea pe piața franceză. De asemenea, compania și-a întărit prezența în domeniul GNL, devenind cea mai diversificată structură de import de GNL din Europa din punct de vedere geografic. MET are capacități pe termen lung în Germania, Spania și Croația, importând în 8 țări diferite, inclusiv în regiuni, precum Marea Mediterană (Grecia, Italia, Croația, Spania), Europa de Nord-Vest (Regatul Unit, Belgia, Germania) și regiunea nordică (Finlanda). În ultimii doi ani, MET a livrat aproximativ 2 mtpa (30-40 de încărcături pe an), consolidându-și poziția în industria energetică europeană.

În 2023, MET Group a deschis biroul său din Singapore, marcând un pas important în extinderea sa globală. MET Asia, o filială majoritar deținută de MET Group în proporție de 90%, alături de Keppel cu 10%, va focaliza pe dezvoltarea portofoliului de GNL al grupului, simultan cu implementarea activă a strategiilor de active locale. Această expansiune a determinat creșterea numărului de angajați ai MET Group la aproape 1.000 în 15 țări, reflectând diversitatea și angajamentul global al companiei.

„În prezent, MET Group are o capacitate de producție de peste 1.000 de tone: În 2022, MET și-a demonstrat capacitatea de a naviga cu succes pe cele mai turbulente piețe energetice văzute în ultimele decenii. În 2023, Grupul a continuat să demonstreze forța și profitabilitatea inerentă a modelului său de afaceri integrat pe piețe mai puțin volatile. Privind în viitor, vom continua să ne bazăm pe echipa noastră extrem de motivată, excepțională și cu adevărat internațională, pentru a prospera pe parcursul tranziției energetice.”,

a declarat Benjamin Lakatos, președintele și directorul general al MET Group.