European Association of Automotive Logistics (ECG) și China Association of Automotive Logistics (CALA) au semnat un acord de cooperare strategică în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Shanghai. Scopul parteneriatului este de a promova împreună eficiența, calitatea și cele mai bune practici în industria internațională a logisticii vehiculelor finite (FVL).
Acordul a fost semnat de Frank Schnelle, director executiv al ECG, și Chris Zou, vicepreședintele executiv al CALA. Acordul reflectă cererea globală în creștere pentru logistica auto și influența tot mai mare a producătorilor auto chinezi pe piața europeană.
China Federation of Logistics and Purchasing (CFLP) este una dintre cele mai importante organizații naționale de logistică și de gestionare a lanțului de aprovizionare din China. CFLP reprezintă părțile interesate din lanțul de aprovizionare auto din China, care încurajează inovația tehnologică și sprijină dezvoltarea standardelor internaționale.
Ca parte a acordului, ECG își va împărtăși expertiza și standardele de calitate stabilite, inclusiv Manualul de calitate și operațiuni ECG, foarte respectat. Ambele organizații își propun să intensifice schimbul de cunoștințe și să-și valorifice sinergiile pe piețele din Europa Centrală.
„Acest acord marchează un pas important către o colaborare internațională mai profundă în logistica vehiculelor. Schimbul de metodologii dovedite va ajuta la creșterea eficienței și va oferi beneficii pe termen lung pentru ambele părți.”, a declarat Frank Schnelle, director executiv al ECG.
„Parteneriatul cu ECG ne întărește concentrarea internațională și creează noi oportunități pentru membrii noștri. Colaborarea cu un omolog european atât de bine stabilit aduce un impuls valoros dezvoltării ulterioare a sectorului FVL chinez.”, a adăugat Chris Zou, vicepreședinte executiv al CALA.
ECG mulțumește sincer CALA pentru invitația de a participa la ceremonia de semnare și așteaptă cu nerăbdare să continue dialogul și cooperarea la Conferința anuală ECG, care va avea loc în perioada 16-17 octombrie 2025 la Amsterdam, Olanda.
„Doresc să îmi exprim recunoștința profundă față de familia SGS. Agilitatea și dedicarea lor impresionante au fost esențiale în îndeplinirea promisiunilor noastre, executând cu succes Strategia 27: Accelerarea creșterii, consolidarea încrederii.
Noua noastră organizație a încurajat o cultură a performanței și a responsabilității, punând în valoare talentele și stimulând angajamentul echipei – ambii factori fiind esențiali într-o afacere orientată către oameni.
Datorită acestei noi mentalități, am accelerat creșterea, am relansat activitatea M&A și am înregistrat progrese remarcabile în ceea ce privește profitabilitatea. În plus, am generat un flux de numerar liber remarcabil, consolidându-ne profilul financiar.
Sunt încrezătoare că 2025 va fi încă un an minunat pentru SGS. Vom continua să aplicăm Strategia 27 cu viteză maximă, bazându-ne pe impulsul nostru. Acesta este doar începutul călătoriei noastre.”,
a explicat Géraldine Picaud, Chief Executive Officer.
În 2024, vânzările au înregistrat un nivel record de 6.794 milioane CHF, în creștere cu 2,6% față de anul precedent. Creșterea organică de 7,5% a fost marcată în toate operațiunile, compensând efectul valutar negativ de -4,8%. De asemenea, relansarea cu succes a programului de fuziuni și achiziții a dus la 11 achiziții, care au contribuit la creștere, acoperind aproape în totalitate cesiunile din 2023 și având un impact net asupra ariei de acțiune de -0,1%.
Venitul operațional ajustat a urcar cu 7,1%, ajungând la 1.040 milioane CHF. Marja veniturilor operaționale ajustate din vânzări s-a îmbunătățit cu 60 de puncte de bază, generând 15,3%. Executarea cu rapiditate maximă a Strategiei 27 a reușit să genereze economii de 50 de milioane CHF, deja contabilizate.
În ciuda costurilor de restructurare de 82 milioane CHF, profitul atribuibil acționarilor a fost de 581 milioane CHF, având o creștere de 5,1%,
Fluxul de numerar liber după chirii și dobânzi s-a majorat cu 23,8%, generând 748 de milioane CHF, comparativ cu 604 milioane CHF în anul precedent. Această creștere se datorează reducerii nevoilor nete de capital de lucru și alocărilor axate pentru investiții.
Randamentul capitalului investit (ROIC) a urcat cu 24%, ceea ce reprezintă un nivel de randament de top în industrie.
Datoria netă la 31 decembrie 2024 a fost de 2.670 milioane CHF, inclusiv datoriile de leasing, în scădere cu 169 milioane CHF față de decembrie 2023. Aceasta a condus la o reducere a efectului de pârghie de la 2,0x la 1,8x.
Punerea în aplicare accelerată a strategiei 27 a condus la vânzări record și a consolidat încrederea Grupului în obținerea unor performanțe susținute pe termen lung.
Grupul a înregistrat progrese și în ceea ce privește sustenabilitatea și siguranța digitală, având vânzări suplimentare de 100 de milioane CHF din serviciile de sustenabilitate și vânzări suplimentare de peste 30 de milioane CHF din siguranța digitală în 2024.
M&A a fost relansată cu 11 achiziții în 2024, plus alte trei la începutul lui 2025, cu vânzări totale de 83 milioane CHF pe an.
Géraldine Picaud a fost numită Chief Executive Officer la 26 martie 2024, când a fost anunțat un Comitet Executiv reînnoit, orientat spre rezultate.
SGS a implementat cu succes o cultură a responsabilității și a performanței care a responsabilizat conducerea locală și de top.
Grupul a lansat un plan de eficientizare de 100 de milioane CHF la începutul lui 2024 pentru a trece la un model de operațional mai suplu și mai agil.
Pe parcursul anului, SGS a identificat economii suplimentare de 50 de milioane CHF în domeniul achizițiilor, ceea ce a dus la economii totale de costuri de 150 de milioane CHF.
Aceste eficiențe vor fi implementate integral până la finalul lui 2025, 50 de milioane CHF fiind deja contabilizate în 2024.
Aceste îmbunătățiri ale eficienței vor fi integrate până la finalul anului.
Marja veniturilor operaționale ajustate s-a îmbunătățit cu +60 puncte de bază și este pe cale să ajungă la cel puțin 16,2% până în 2027.
Datoria netă în raport cu EBITDA ajustat a scăzut de la 2,0x la 1,8x, ca urmare a creșterii profitabilității și a unui grad de conversie extraordinar a numerarului.
ROIC a atins un nivel de 24%, lider în industrie, datorită creșterii profitabilității și achizițiilor care sporesc valoarea.
SGS a fost inclusă în Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) World & Europe pentru al 11-lea an consecutiv, ca urmare a poziției sale pe locul 1 la categoria Professional Services Industry din 2024 a S&P Global Corporate Sustainability Assessment.
Toate diviziile și regiunile au contribuit la o creștere organică puternică de 7,5%.
Divizia de testare și inspecție a înregistrat o creștere organică puternică de 7,6%, susținută de toate liniile de activitate. Marja operațională ajustată a ajuns la 14,7% pentru această divizie.
Business Assurance a generat o creștere organică de 6,2%, determinată de creșterea de două cifre în Certificare, parțial echilibrată de o urcare similară în Consultanță. Marja veniturilor operaționale ajustate a ajuns la 20,1% pentru această divizie.
Grupul a lansat IMPACT NOW pentru sustenabilitate, care reunește întreaga suită de servicii de sustenabilitate SGS într-o singură platformă cu soluții de asigurare a climei, naturii, circularității și ESG.
SGS a lansat, de asemenea, o campanie globală PFAS pentru a-și promova poziția de lider și portofoliul unic de servicii și acreditări. După ce și-a cvadruplat capacitățile în America de Nord, a ocupat poziția de lider pentru a sprijini lupta globală împotriva contaminării cu PFAS.
Grupul și-a extins capacitățile de securitate cibernetică prin deschiderea de noi laboratoare Brightsight în Singapore și Spania.
SGS și-a accelerat relansarea programului M&A și a realizat 11 achiziții bolt-on în 2024 și trei achiziții bolt-on la începutul lui 2025, reprezentând vânzări cumulate de 83 de milioane CHF pe o bază anuală.
Aceste achiziții au avut la bază o justificare strategică clară, în conformitate cu prioritățile cheie ale strategiei 27, așa cum sustenabilitate, siguranță digitală și extindere geografică în America de Nord și Europa.
În octombrie 2024, SGS a achiziționat Institut d’Expertise Clinique, un lider în cercetarea clinică în cosmetică cu sediul în Lyon, Franța. Achiziția a consolidat poziția globală a grupului în testarea produselor cosmetice și a igienei prin extinderea soluțiilor sale avansate de testare clinică.
De asemenea, în aceeași perioadă, SGS a achiziționat Hazgo și Express Solutions, două companii belgiene dedicate lanțului de aprovizionare pentru produse sensibile, inclusiv produse farmaceutice, mostre chimice și mărfuri periculoase. Prin aceste achiziții, SGS a ajuns lider de marcă în lanțul valoric farmaceutic pentru piața vitală din Benelux.
În decembrie 2024, SGS a cumpărat CertX, un specialist în certificarea securității cibernetice, inteligenței artificiale (AI) și securității funcționale din Elveția. Investiția a susținut ambițiile grupului de a dezvolta sectorul Digital Trust și a consolidat poziția de lider a SGS în certificarea de securitate cibernetică și AI la nivel superior.
În ianuarie 2025, SGS a achiziționat Stella Operazioni Doganali, o companie independentă de consultanță și operațiuni vamale din Italia. Achiziția va îmbunătăți serviciile de facilitare a comerțului SGS în Italia și va întări rețeaua europeană de servicii vamale a companiei.
02.10.2020
Ultimul număr: Martie 2025
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit