Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Accelera by Cummins Daimler Truck PACCAR finalizează tranzacția de asociere în participațiune pentru baterii pentru a forma Amplify Cell Technologies

Accelera by Cummins, Daimler Trucks & Buses US Holding LLC și PACCAR au finalizat formarea societății lor mixte, cunoscută acum sub numele de Amplify Cell Technologies, pentru a localiza producția de celule de baterii și lanțul de aprovizionare cu baterii în Statele Unite. Această colaborare strategică va avansa tehnologia cu emisii zero pentru vehiculele comerciale electrice și aplicațiile industriale. Amplify va începe în curând construcția unei fabrici de 21 GWh în Marshall County, Miss, cu potențial de extindere ulterioară, pe măsură ce cererea crește. Se preconizează că fabrica va crea peste 2.000 de locuri de muncă în industria de producție din SUA și vizează începerea operațiunilor de producție în 2027.

Amplify Cell Technologies l-a numit pe Kel Kearns în funcția de director executiv. Kearns va conduce Amplify în producția de celule de baterii litiu-fier-fosfat (LFP) diferențiate care creează valoare pentru clienții de vehicule comerciale din America de Nord. Cariera lui Kearns se întinde pe mai multe decenii, deținând diverse roluri în industriile auto și de producție, cea mai recentă responsabilitate a sa fiind axată pe producția de vehicule electrice la scară largă.

Accelera, Daimler Truck și PACCAR dețin fiecare câte 30% din această afacere. EVE Energy este partenerul tehnologic, cu o participație de 10%, și contribuie la această afacere cu expertiza sa în domeniul designului și fabricării de celule de baterii, lider în industrie. EVE Energy este lider mondial în domeniul tehnologiei de fabricare a celulelor de baterii LFP pentru industria auto.

„Soluțiile de energie ale Cummins se află în centrul economiei și avem responsabilitatea de a ne decarboniza într-un mod care să răspundă nevoilor variate ale clienților noștri, în timp ce aceștia navighează în tranziția energetică”, a declarat Jennifer Rumsey, președinte și director executiv al Cummins Inc. „Amplify Cell Technologies va permite companiei Accelera by Cummins și partenerilor noștri să ofere soluții care servesc cel mai bine clienților noștri și planetei. Acesta este un pas semnificativ înainte, în timp ce conducem industria noastră în următoarea eră a energiei mai inteligente și mai curate.”

„Amplify Cell Technologies va permite companiei PACCAR să ofere clienților trenuri de propulsie electrice cu baterii de calitate superioară, eficiente din punct de vedere al costurilor, care să le satisfacă nevoile operaționale și de sustenabilitate”, a declarat Preston Feight, director executiv al PACCAR. „Suntem încântați să începem această aventură interesantă cu acești parteneri de clasă mondială.”

John O’Leary, președinte și director executiv al Daimler Truck North America, a declarat: „Pentru Daimler Truck, o concentrare strictă asupra costurilor și o alocare inteligentă a capitalului sunt pârghiile cheie pentru a reuși pe calea către un transport cu adevărat durabil. Acest parteneriat permite economii de scară dincolo de Daimler Truck. Este o piesă cheie de puzzle a strategiei noastre de industrializare a bateriilor, asigurând accesul la tehnologia corectă a celulelor de baterii la costul și la momentul potrivit pentru clienții noștri.” Accelera by Cummins, Daimler Truck și PACCAR conduc tranziția sectorului vehiculelor comerciale către tehnologiile cu emisii zero. Partenerii s-au angajat să reducă emisiile de carbon în concordanță cu Acordul climatic de la Paris. 

Articole similare

Ad