Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Next Generation is Female: CONAF va reprezenta antreprenoarele din România la Forumul European Wachau

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a fost invitată să participe la prestigiosul Forum European Wachau, marcând astfel un moment de triumf ca prima organizație patronală din România care primește această onoare.

Evenimentul, programat între 20 și 22 iunie 2024 la Abația Göttweig și Campusul Krems, va avea tema „Rebooting Europe” și va reuni lideri din diverse domenii pentru a discuta viitorul Europei. Invitația la forum, facilitată de Ambasada României în Republica Austria, subliniază eforturile și dedicarea CONAF în sprijinirea antreprenoriatului feminin în România, evidențiind influența și impactul organizației pe scena internațională.

„Cred cu tărie într-un ecosistem antreprenorial echitabil, cu acces la finanțare, mentorat și politici adaptate nevoilor specifice antreprenoarelor. Prin deblocarea potențialului uriaș al femeilor antreprenor, vom conduce Europa peste linia de finish a unei prosperități durabile și a echității sociale profunde. Femeile antreprenor, asemenea purtătorilor torței olimpice, parcurg cu curaj și determinare o cursă simbolică, aducând lumina progresului economic și social într-o lume adesea dominată de prejudecăți patriarhale. Acest moment reprezintă nu doar un pas înainte pentru CONAF, ci și un tribut adus tuturor femeilor care, prin munca lor neobosită și determinarea de neclintit, contribuie la construirea unui viitor european mai bun pentru noi toți.

Îmbunătățirea egalității de gen ar putea genera aproximativ 10,5 milioane de locuri de muncă suplimentare în UE și ar putea contribui la o creștere a PIB-ului european de până la 3,15 trilioane de euro până în 2050. Realitatea este incontestabilă: deși femeile reprezintă aproape jumătate din forța de muncă a Uniunii Europene (46,3%), reprezentarea lor în rolurile de conducere rămâne redusă (35,3%), iar procentul antreprenoarelor este și mai mic (doar 31%). Această discrepanță majoră nu este doar o problemă de gen și în niciun caz o competiție de merite între bărbați și femei; este un potențial vast neexploatat pentru creșterea economică europeană.”,

a transmis un mesaj plin de entuziasm și recunoștință, subliniind importanța acestui moment pentru antreprenoriatul feminin, Cristina Chiriac, Președinta CONAF.

Manifestul delegației CONAF la Wachau va fi „We Mean It: Empowering Women, Together We Can Shape the Future of Europe for a Better Tomorrow”! Participarea delegației CONAF la Forumul European Wachau reprezintă o oportunitate unică pentru a promova valorile și realizările antreprenoriatului feminin din România pe scena europeană, pentru a stabili parteneriate strategice și pentru a contribui la conturarea viitorului Europei.

Forumul European Wachau 2024 va fi deschis pe 20 iunie de către Comisarul European Johannes Hahn, ministrul federal Martin Polaschek, președintele Consiliului Federal Margit Göll și președintele WKO Harald Mahrer.

Prima zi va pune accent pe educație, cercetare și afaceri. Pe 21 iunie, ministrul de externe al Austriei, Alexander Schallenberg, va găzdui o întâlnire la Abația Göttweig cu miniștrii de externe din Balcanii de Vest și prietenii acestei regiuni pentru a celebra un an de la semnarea Declarației de la Göttweig. Discuțiile vor viza cooperarea mai strânsă în politica externă și de securitate între UE și statele din Balcanii de Vest, în contextul extinderii UE.

Un eveniment important al Forumului European Wachau 2024 este „Danube Salon”, organizat în colaborare cu „IDM – Institutul pentru Regiunea Dunării și Europa Centrală” și „Forumul Economic de la Viena (VEF)”. Acesta va avea loc pe vasul de croazieră „MS Dürnstein”, care va naviga pe 21 iunie în regiunea Wachau, un sit al patrimoniului mondial UNESCO. De asemenea, evenimentul va fi deschis de ministrul federal austriac pentru UE și Constituție, Karoline Edtstadler, și guvernatoarea landului Austria Inferioară, Johanna Mikl-Leitner. Tema centrală din acest an, „Next Generation is Female”, va explora perspectivele feminine asupra viitorului Europei.

În cadrul forumului, experți de renume vor aborda discuții despre beneficiile implicării femeilor în poziții de conducere pentru Europa, UE și Regiunea Dunării. Printre acești experți se numără Sophia Beiter (Institutul pentru Regiunea Dunării și Europa Centrală), Cristina Chiriac (președinta CONAF), Marina Rožić (Secretar General al Camerei de Comerț din Croația și președinte al Rețelei Femeilor Eurochambers), Milena Kadieva (Director Executiv, Fundația DA – uniți împotriva violenței din Bulgaria) și Ana Revenco (Director al Centrului de Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării din Republica Moldova). Cristina Chiriac, doctor în economie, antreprenor, autor și ambasador VET, va evidenția contribuțiile semnificative ale femeilor antreprenor din România la inovația europeană.

România va fi reprezentată, în cadrul evenimentului „Danube Salon”, printr-un stand dedicat promovării turismului, culturii și gastronomiei românești. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Austria. Totodată, în aceeași zi, se va celebra „Ziua Internațională a Iei” printr-o expoziție dedicată acesteia, evidențiind-o ca un reper important de identitate națională. Delegatele CONAF, printre care Cristina Chiriac (președinta CONAF), Gianina Ioniță (director executiv CONAF),  Nicoleta Munteanu (vicepreședinta CONAF), Corina Munteanu (președinta Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusetarii din România – PADIR),  Daniela Kasper (președinta CONAF Sucursala Brașov), Adriana Duna (președinta CONAF Sucursala Alba), Sigina Anamaria Luca (președinta CONAF Sucursala Cluj), Simona Stănișel (președinta CONAF Sucursala Gorj), Eli Laslean (membra CONAF) și Mihaela Venoria Proicea (Vicepreședinta Patronatul Antreprenorilor din domeniul Medical – PAM), vor purta ii autentice, unele vechi de zeci de ani, simbolizând bogăția și diversitatea patrimoniului cultural românesc.

În cea de-a treia zi a forumului, ministrul federal Karoline Edtstadler va discuta despre prioritățile Comisiei Europene alături de ministrul german de stat pentru Europa și Climat, Anna Lührmann, vice-ministrul de externe bulgar, Elena Shekerletova, secretarul de stat croat pentru Europa, Andreja Metelko-Zgombic, secretarul de stat român pentru afaceri europene, Daniela Grigore Gitman, vice-ministrul cipriot pentru afaceri europene, Marilena Raouna și liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tsikhanouskaya.

Articole similare

Ad