Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Unul dintre cele mai mari centre publice de încărcare pentru vehicule electrice grele din Europa se deschide în zona portului Anvers

Milence, societatea mixtă între Daimler Truck, TRATON GROUP și Volvo Group, deschide cel mai mare centru de încărcare de până acum în portul Anvers-Bruges. Poziția centrală a portului, conexiunile extinse și infrastructura excelentă fac din acesta un nod cheie în rețeaua de transport internațional.

Angajament ferm față de zero net și sustenabilitate

Platforma de încărcare situată în parcarea pentru camioane Ketenis, împreună cu cea care urmează să fie deschisă în parcarea pentru camioane Goordijk, contribuie la inițiativa coridorului verde dintre zonele portuare din Anvers și Bruges, permițând utilizarea vehiculelor electrice de mare tonaj. Acest coridor face parte dintr-un efort mai amplu al Portului Anvers-Bruges de a se poziționa ca lider în domeniul operațiunilor portuare durabile la nivel global. Cu un angajament clar de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, portul produce deja cantități semnificative de energie regenerabilă la nivel local cu ajutorul panourilor solare și al turbinelor eoliene, folosite pentru alimentarea operațiunilor zilnice.

Jacques Vandermeiren, director general al Portului Anvers-Bruges: “Nevoia de infrastructură de încărcare este un element-cheie în electrificarea transportului rutier. În deplină concordanță cu rolul nostru de lider în tranziția către energia regenerabilă, am decis să acționăm și, împreună cu Milence, să furnizăm hub-uri de încărcare în zona portului Anvers. Sperăm să fim o sursă de inspirație pentru alte porturi și zone logistice.”

Anja van Niersen, CEO Milence: “Cu această adăugare strategică la rețea, foaia de parcurs viitoare a Milence prinde contur. Situată pe coridorul Rin-Alpin, una dintre cele mai aglomerate rute de transport de marfă din Europa, aceasta va aduce infrastructura de încărcare acolo unde este cea mai mare nevoie de ea pentru a permite transportul durabil de mărfuri pe întregul continent.”

Accelerarea tranziției către vehiculele grele electrice în întreaga Europă

Noul hub de încărcare deschis în parcarea pentru camioane Ketenis, cu zece încărcătoare cu sistem de încărcare combinat (CCS), care alimentează douăzeci de compartimente cu o putere de până la 400 kW per compartiment, marchează o etapă importantă pentru Milence, fiind primul său hub din Belgia și cel mai mare din Europa. Un al doilea hub în parcarea pentru camioane Goordijk, cu cinci încărcătoare CCS care alimentează zece standuri, este planificat să se deschidă în cursul acestui an. O tranziție rapidă la sistemele de încărcare de megawați (MCS) pentru ambele hub-uri este planificată imediat ce tehnologia va fi disponibilă.

Annick De Ridder, președinte al Consiliului de administrație al Portului Anvers-Bruges: “Aceste centre de încărcare fac din ambele parcări pentru camioane din zona portului Anvers o verigă indispensabilă în transportul electric cu camioane. Împreună cu Milence, eliminăm o barieră importantă pentru transportatorii naționali și străini în trecerea la camioane electrice. Transportul rutier este și va rămâne important pentru portul nostru, pentru livrarea rapidă și la timp a unor produse foarte specifice și pentru “last mile”. Portul nostru este motorul economic al Flandrei. Cu cât acest motor funcționează mai durabil – și, în acest caz, mai electric – cu atât mai bine!”

Reîncărcare sigură și convenabilă pentru camioane și șoferi

Noul centru de reîncărcare este amplasat într-o parcare pentru camioane, cu facilități pentru șoferii de camioane, pentru a asigura o oprire confortabilă în timpul încărcării. Zona de parcare este împrejmuită și securizată cu control al accesului, iluminată și dotată cu camere de supraveghere, Wi-Fi și instalații sanitare. În plus, sunt disponibile gustări și băuturi de la automatele de vending de la fața locului.

Articole similare

Ad