Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN eTruck continuă să ia amploare

“Continuăm să luăm avânt în ceea ce privește electromobilitatea. ETruck-ul nostru este foarte bine primit de clienții noștri. Începutul vânzărilor a depășit așteptările noastre”, a declarat Friedrich Baumann, membru al consiliului executiv pentru vânzări și soluții pentru clienți la MAN Truck & Bus, în cadrul conferinței de pre-susținere a vehiculelor comerciale IAA, care a avut loc marți, la Frankfurt pe Main. Există deja aproape 2.000 de solicitări și comenzi pentru noile camioane MAN eTGX și MAN eTGS eTrucks la aproximativ șapte luni de la începerea vânzărilor.

Cererea a căpătat un impuls suplimentar ca urmare a recentei extinderi semnificative a portofoliului: Noile eTGX și eTGS au fost recent configurate în peste un milion de variante posibile – cu o varietate de ampatamente, cabine, puteri ale motoarelor, combinații de baterii și echipamente industriale. “De când am prezentat portofoliul extins la târgul IFAT, cererea clienților a crescut semnificativ, în special în sectorul municipal”, a continuat Baumann.

De exemplu, MAN a câștigat recent două licitații pentru camioane cu două și trei axe acționate electric în Austria. Clientul este o asociație care include douăsprezece companii municipale. În următorii patru ani, acest lucru va duce la un potențial de comandă de 10 până la 15 MAN eTrucks pe an și un maxim de 45 de vehicule în total. Comenzile pentru primele cinci eTruck-uri – inclusiv pentru vehiculele de colectare a gunoiului – au fost deja plasate.

Prima serie specială a eTruck, care va fi produsă în acest an, este aproape epuizată, cu excepția câtorva vehicule rămase. O mare parte din solicitările de comenzi și din comenzi se referă deja la vehiculele care vor fi fabricate în producție pe scară largă la uzina MAN din München începând cu 2025. În acest scop, compania va efectua în această vară lucrările finale de conversie la principala sa unitate de producție pentru a “electrifica” uzina. MAN tocmai a primit cea mai mare comandă unică de până acum din Franța, unde Jacky Perrenot, cel mai important expeditor de mărfuri din supermarketuri din Franța, tocmai a comandat 100 de eTrucks. MAN se așteaptă ca e-mobilitatea să continue să crească rapid și presupune că jumătate din toate camioanele MAN noi livrate în Europa vor fi acționate electric până în 2030.

Articole similare

Ad