Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Taximetriștii din Bulgaria, îngrijorați de sosirea șoferilor indieni

Șoferii de taxi din Plovdiv, Bulgaria, sunt îngrijorați cu privire la posibilitatea unui aflux de șoferi indieni, temându-se că ar putea fi înlocuiți de aceștia. Asociația Națională pentru Protecția Transportatorilor și Șoferilor de Taxi din Bulgaria (NAPTTD) se opune ferm acestei propunerii de a mări cota actuală de mașini de taxi de la 2.000 la 2.200.
Volodya Domashenko, copreședinte al asociației, și-a exprimat aceste îngrijorări în ziarul „Sega”, sugerând că extinderea cotei ar putea fi un pas către importul de șoferi de taxi din India. Deși cota actuală permite 2.000 de taxiuri, doar 1.715 sunt în prezent în serviciu activ. Inițiativa primarului Kostadin Dimitrov de a mări cota este privită cu scepticism de taximetriștii locali și justificată sub pretextul îmbunătățirii calității serviciilor, relatează Novinite.
Primarul Dimitrov a propus stabilirea unor tarife minime și maxime pentru taxiuri, supunând această inițiativă feedback-ului public în perioada 17 mai – 17 iunie. De asemenea, a argumentat că necesitatea mai multor taxiuri este determinată de creșterea populației din Plovdiv, numărul actual de taxiuri fiind insuficient pentru a satisface cererea cetățenilor.
În același timp, compania „Avtotrans”, care gestionează transportul public din Plovdiv, a anunțat intenția de a angaja 30 de șoferi de autobuz din India pentru a-și consolida forța de muncă. Managerul Dimitar Cholakov a declarat că procesul de recrutare s-a încheiat, candidații fiind selectați pe baza unor criterii riguroase, inclusiv cunoașterea limbii engleze. Noii șoferi vor beneficia de o instruire cuprinzătoare pentru a se familiariza cu rutele, vehiculele și condițiile de lucru din oraș.
Spre deosebire de șoferii de taxi, cei de autobuz din Plovdiv nu sunt îngrijorați de afluxul de șoferi indieni, ci dimpotrivă, aceștia anticipează o reducere a volumului de muncă, ceea ce ar putea permite vacanțe de vară mai relaxate. Noii recruți indieni vor primi un salariu egal cu cel al șoferilor bulgari și li se va asigura cazare pe durata angajării.
JS International, colaborând cu agențiile de recrutare bulgare, a promovat activ angajarea de lucrători indieni în diverse sectoare din Bulgaria. Eforturile lor de informare au inclus întâlniri cu întreprinderi locale pentru a prezenta beneficiile importului de forță de muncă indiană. Inițiative similare au fost observate și în Austria și România, unde lucrătorii indieni au preluat roluri de șoferi de taxi și personal de livrare, reflectând o tendință mai largă pe piețele europene ale forței de muncă.
Dezbaterea privind angajarea șoferilor de taxi indieni în Plovdiv reflectă preocupările asociațiilor locale de taximetriști legate de siguranța locurilor de muncă și concurența din sectorul transporturilor din oraș.

Articole similare

Ad