Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental Sibiu: 20 de ani de succes și implicare în comunitate

  • Foto: Continental

Continental a marcat cea de-a 20-a aniversare la Sibiu, evidențiind evoluția companiei, așa cum saltul de la 500 de mii la peste 40 de milioane de unități electronice de control produse anual, vânzări de 1 miliard de euro și de la 1 la 70 de linii de producție până la extinderea de la 1 la 3 clădiri de cercetare și dezvoltare. Evenimentul aniversar s-a desfășurat la sediul Continental Sibiu, în prezența autorităților locale, partenerilor de afaceri, instituțiilor de învățământ și liderilor globali și locali ai companiei.

„De-a lungul acestei călătorii de 2 decenii, #PeopleOfContinentalSibiu, dar și partenerii noștri, au contribuit la creșterea continuă a echipei noastre, la extinderea activității, la consolidarea competențelor și la construirea încrederii necesare pentru a crește și pe viitor. Aniversarea noastră de 20 de ani în 2024 ne întărește viziunea de a face și de a păstra Continental Sibiu – locul în care să fii – pentru oameni, afaceri și comunitate – acum și în viitor.”,

a precizat Sonok Rivetto, Director General al Continental Sibiu.

Continental a demarat oficial începerea lucrărilor pentru noul modul de producție, al 7-lea, la Sibiu, cu o investiție planificată de peste 45 de milioane de euro, parțial acoperită din fonduri de stat.

Modulul, cu o suprafață de peste 15.000 m², va include 6.500 m² pentru producție, iar restul pentru logistică, birouri și alte spații. De asemenea, va cuprinde un nou corp pentru cantină. Finalizarea este planificată pentru finalul anului viitor, iar producția va începe în primăvara lui 2026.

În noul modul, ingineri, tehnicieni și operatori vor lucra într-o fabrică modernă, echipată cu tehnologii de ultimă oră și procese de industrie 4.0.

Parteneriatele educaționale și formarea talentelor sunt esențiale pentru Continental Sibiu, care colaborează cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Craiova, și alte universități din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Alba Iulia și Pitești. Totodată, peste 150 de elevi sunt formați în clasele Continental de la Liceul Tehnologic „Independența”, Colegiul Tehnic Energetic și Liceul Tehnologic „Avram Iancu”, susținând învățământul dual din județ.

În cadrul aniversării a 20 de ani de activitate, Continental Sibiu a anunțat lansarea programului de responsabilitate socială „20 de ani, 20 de fapte bune”. Acesta include 20 de inițiative sociale, de mediu, de sănătate și culturale menite să sprijine ONG-urile locale și întreaga comunitate.

„La Continental Sibiu, simțim de multe ori că suntem un oraș în oraș, dar și mai important pentru oraș, fiind prezenți la cele mai importante evenimente din oraș, susținând diverse proiecte de responsabilitate socială sau venind cu noi inițiative în această direcție. Cu ocazia aniversării a 20 de ani, lansăm și un program prin care încercăm să dăm înapoi comunității tot ceea ce am primit ca sprijin în ultimii ani. Programul de CSR se numește «20 de ani, 20 de fapte bune» și cuprinde 20 de inițiative sociale, de mediu, de sănătate sau culturale prin care susținem ONG-urile locale, instituțiile și întreaga comunitate din care facem parte.”,

a declarat Lăcrămioara Dărăban, Head of Human Relations la Continental Sibiu.

Alături de companie, mulți dintre angajați au sărbătorit 20 de ani de carieră la Continental Sibiu. Acești veterani au contribuit la evoluția locației încă de la început, demonstrând pasiune, reziliență și angajament pentru dezvoltare continuă. Laurențiu Țerbea, R&D Software Leader, este unul dintre angajații care sărbătoresc 20 de ani la Continental Sibiu.

„Pentru mine, începutul a însemnat intrarea într-o lume nouă, diferită de tot ce întâlnisem până atunci, atractivă prin tehnologiile pe care le-am descoperit, dar și prin cultura organizațională. Am crescut și am evoluat împreună cu compania. În 20 de ani, cariera mea a fost și este o adevărată călătorie, care m-a purtat prin diferite roluri, diverse responsabilități și experiențe memorabile, fiecare cu provocările sale. Cu toate acestea, cred că a fi lider și responsabilitatea de a «lucra cu oamenii» rămâne întotdeauna o provocare, dar în același timp e ceea ce mă motivează să merg mai departe.”,

a mărturisit Laurențiu Țerbea, R&D Software Leader.

Articole similare

Ad