Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii polonezi încep acţiuni de protest pentru a cere protecţia Guvernului

Transportatorii polonezi adunaţi în PSPD au iniţiat mai multe acțiuni de protest de mică amploare, dar în mai multe regiuni, pentru a atrage atenţia guvernului polonez că este nevoie de măsuri menite să protejeze piața de transport şi să reducă povara taxelor sociale. Una dintre măsurile concrete cerute în această perioadă o reprezintă acordarea de sprijin financiar pentru înlocuirea tahografelor digitale cu unele inteligente de generaţia a doua, măsură impusă prin Pachetul Mobilitate până la 1 ianuarie 2025.

Astfel, transportatorii din Pomerania de Vest protestează în fiecare sâmbătă, inclusiv pe 6 iulie, între orele 07:30 și 14:30, pe drumul expres S3, la intersecția Pyrzyce, pe sensul de mers către Szczecin. Aproximativ 20 de ansambluri camion+semiremorcă şi-au anunţat prezenţa.

Deşi şeful municipalității Kozielice, alături de conducerea Poliţiei districtuale şi a serviciilor de pompieri, au refuzat să acorde permisiunea pentru protest, indicând o amenințare la adresa vieții, sănătății sau proprietății de dimensiuni semnificative pe care blocajele mari de trafic de pe S3 și creșterea traficului pe rutele ocolitoare, și anume drumurile W 119 și W 120, le-ar fi putut aduce, Tribunalul Regional din Szczecin nu a fost de acord cu acest argument, considerând că primarul nu a prezentat circumstanțe convingătoare suficiente pentru a presupune că există un pericol real pentru viață și sănătate în legătură cu adunarea planificată și a anulat decizia primarului. În acest sens, el a invocat libertatea constituțională de întrunire. În plus, protestul va avea loc într-o zi de sâmbătă, când majoritatea companiilor şi instituţiilor publice nu au program de lucru.

Protestatarii au asigurat comunităţile că este vorba doar despre semnalarea problemelor din industrie și încearcă pe cât posibil să nu provoace neplăceri locuitorilor din regiune.

În aceeaşi zi este planificat un al doilea blocaj pe DK25 (drumul spre Człuchów, Chojnice, Koszalin și Kołobrzeg), după intersecția cu S5 spre Koronowo, unde sunt așteptaţi circa 30 de participanţi, care vor bloca traficul de la 7 dimineața la 2 după-amiaza. Un protest similar a fost anunţat peste o săptămână în Silezia.

Articole similare

Ad