Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Maghiarii se alătură polonezilor și slovacilor în a cere modificarea acordului UE-Ucraina

Așa cum informează asociația profesională maghiară MKFE, transportatorii unguri demonstrează și ei de luni, 11 decembrie, la granița cu Ucraina de la Záhony, lângă intersecția Autostrăzii 4 din Győröcske, așa cum au făcut în ultimele săptămâni polonezii și slovacii. Protestul își propune să atragă atenția Comisiei Europene și guvernului Ungariei asupra efectelor grave, de denaturare a pieței, pe care le are acordul încheiat între Uniunea Europeană și Ucraina și Moldova, de liberalizare parțială a transportului rutier de marfă, acord care a adus multe companii maghiare într-o situație critică.

Transportatorii solicită revizuirea imediată a acordului și restabilirea cotelor de licențe pentru transporturile dintre Ucraina și Ungaria, precum și controale oficiale eficiente și intensive la adresa cărăușilor ucraineni și a vehiculelor lor și la punctele de încărcare și descărcare din Ungaria, pentru a depista activitățile neautorizate.

MKFE declară că înțelege disperarea companiilor afectate, că este solidară cu ele, că este de acord cu cererile formulate și că folosește toate mijloacele de care dispune pentru a le sprijini. În același timp, asociația îi mulțumește Ministerului Construcțiilor și Transporturilor și altor oficiali maghiari pentru discursul de la Consiliul de Transport al UE și le cere să continue să lupte, în ciuda respingerii de până acum din partea Comisiei, pentru a reduce expansiunea transportatorilor ucraineni. Asta cu atât mai mult cu cât pe 18 decembrie oficiali ai Uniunii Europene și ai Ucrainei se vor întâlni din nou pentru negocieri, iar MKFE speră că noua formă a acordului dintre cele două părți le va fi mai favorabilă transportatorilor maghiari.

Articole similare

Ad