Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Stellantis investește încă 55 de milioane de dolari în Archer pentru dezvoltarea taxiurilor aeriene

  • Foto: Stellantis

Stellantis N.V. și Archer Aviation Inc. au făcut recent un anunț important în domeniul inovației aeronautice. Stellantis, listată la NYSE și pe bursele Euronext din Milano și Paris, a investit 55 de milioane de dolari în Archer Aviation Inc., o companie lider în tehnologia aeronavelor electrice cu decolare și aterizare verticală (eVTOL). Această investiție face parte dintr-un acord strategic între cele două companii și vine în urma atingerii de către Archer a obiectivului său de testare a zborului de tranziție, realizat luna trecută. Archer Aviation este cunoscută pentru dezvoltarea tehnologiilor avansate destinate revoluționării transportului urban prin eVTOL, iar sprijinul financiar și strategic oferit de Stellantis este menit să accelereze progresele în acest domeniu în plină expansiune.

Stellantis N.V. și-a consolidat investiția prin achiziționarea de acțiuni Archer în valoare de 8,3 milioane pe piața liberă în martie 2023. Mișcarea a fost parte a unei serii de investiții prin care Stellantis a direcționat 110 milioane de dolari către Archer în cursul lui 2023. Aceste fonduri au fost distribuite atât în achiziții de acțiuni pe piața liberă, cât și în cadrul unui acord strategic de finanțare între cele două companii.

Archer Aviation Inc. avansează conform planului pentru finalizarea construcției instalației sale de producție de mare volum în Georgia până la finalul acestui an. Această primă fază a construcției va consta într-o instalație de aproximativ 350.000 de metri pătrați pe un teren de circa 100 de acri. Instalația este proiectată pentru a susține producția a 650 de aeronave anual, ceea ce o va plasa printre cele mai mari facilități de producție în funcție de volum din industria aeronautică. Obiectivul Archer este să stabilească o fabrică capabilă să susțină creșterea planificată pe piața comercială, beneficiind de expertiza Stellantis în calitate de partener contractual.

„Puține lucruri rivalizează cu entuziasmul de a vedea un vis luându-și zborul. Aplaud inovația, expertiza și munca grea a echipelor de inginerie și producție de la Stellantis și Archer”,

a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis.

„Cu această investiție suplimentară în Archer, rămânem pe drumul cel bun pentru un viitor în care libertatea de mobilitate se extinde dincolo de drumurile actuale.”

„Angajamentul Stellantis față de Archer a fost de neegalat, de la previziunea sa de a oferi expertiza în producție și capitalul necesar pentru a accelera obiectivele de afaceri ale Archer, până la viziunea strategică și sprijinul constant din partea directorului general al Stellantis, Carlos Tavares.”,

a declarat directorul general al Archer, Adam Goldstein.

„Împreună, lucrăm la redefinirea transportului urban, deschizând noi lumi de oportunități pentru cetățenii din întreaga lume prin asigurarea unui acces mai eficient la oameni, locuri și evenimente în regiunile în care trăiesc.”

Stellantis și Archer Aviation au o colaborare strategică începând din 2020, când Stellantis a devenit partenerul Archer, contribuind cu expertiza sa extinsă în producție, lanț de aprovizionare și design. Din 2021, Stellantis a devenit și investitor în Archer, consolidând relația lor în dezvoltarea și comercializarea aeronavelor eVTOL.

Archer își propune să revoluționeze transportul urban prin înlocuirea călătoriilor de durată cu mașina (60-90 de minute) cu zboruri rapide de taxiuri aeriene electrice (10-20 de minute). Aceste taxiuri sunt concepute să fie sigure, durabile, silențioase și competitive din punct de vedere al costurilor față de transportul terestru. Aeronava principală a Archer, numită Midnight, este proiectată pentru patru pasageri și zboară eficient, având un timp minim de încărcare între zboruri, ceea ce sprijină viziunea companiei pentru mobilitatea urbană viitoare.

Articole similare

Ad