Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bavaria și Tirolul de Sud critică interzicerea circulației camioanelor pe timp de noapte pe Brenner

În litigiul privind tranzitul Brenner, Bavaria și Tirolul de Sud cer Tirolului să relaxeze interdicția actuală de conducere pe timp de noapte a camioanelor pe pasul Brenner. Planurile comune privind gestionarea digitală a traficului sub forma unui sistem de sloturi pot avea succes numai dacă Tirolul se mișcă în cele din urmă cu privire la interdicția de conducere pe timp de noapte. În interesul unei bune cooperări continue, Bavaria solicită Tirolului să revină la masa negocierilor.

Inițiativa pentru gestionarea digitală a traficului a avut în vedere obiectivul comun, și anume o politică de coridor pentru toate cele trei țări. În special atunci când statele naționale abia se mișcă, solidaritatea regională este cu atât mai importantă.

Traficul de mărfuri grele pe autostrada Brenner a fost un motiv de dispută timp de ani de zile și a condus în mod repetat la blocaje în trafic în regiunile afectate. Renovarea podului Lueg, peste care trece autostrada A13 în Tirol, provoacă blocaje suplimentare. Din ianuarie, o singură bandă a autostrăzii a fost deschisă traficului, iar renovarea este preconizată să înceapă în primăvara anului 2025 și să dureze până în 2030.

Astfel de proiecte prelungite au un impact și asupra Bavariei, ca regiune învecinată. Din păcate, se află doar din ziare și de la terți ce se planifică și ce impact va avea. Prin urmare, Tirolul trebuie să își îmbunătățească în mod semnificativ politica de informare, iar soluțiile comune pot fi găsite doar dacă toată lumea lucrează împreună. Din nefericire, în prezent lipsește dorința Tirolului de a face acest lucru Bavaria și Tirolul de Sud au subliniat că doresc să mențină un dialog bun și, de asemenea, să meargă mai departe cu planurile pentru gestionarea digitală a traficului (sistemul de sloturi). Chiar dacă o soluție nu este posibilă aici fără statele naționale, Bavaria – Tirolul de Sud – Tirol trebuie să continue să rămână unite pentru a obține cel mai bun rezultat posibil pentru oamenii din cele trei regiuni.

Articole similare

Ad