Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DHL Express își extinde operațiunile în România cu un nou centru logistic la VGP Park Bucharest North

  • Foto: CBRE România

CBRE România a anunțat că DHL Express, liderul global în servicii de curierat expres internațional, va deschide un nou centru logistic în VGP Park Bucharest North, în localitatea Ștefănești, lângă București. Noul centru închiriat pe o suprafață de 4.109 mp, va fi specializat în sortarea coletelor sosite pe cale aeriană și asigurarea livrării rapide către clienții DHL Express din România. Închirierea noului spațiu a fost facilitată sub consilierea CBRE România. Locația strategică, situată aproape de autostrada A3 București-Ploiești, va beneficia de rețeaua de transport rutier, precum și de optimizarea procesului de livrare.

„Suntem încântați că vom opera în acest centru logistic nou, situat în VGP Park Bucharest North, care va contribui la creșterea semnificativă a capacității de sortare și procesare a coletelor, precum și la siguranța si securitatea angajaților noștri și totodată a bunurilor transportate și a rutelor folosite pentru deservirea clienților noștri în România. Această investiție strategică reflectă angajamentul nostru continuu față de piața românească și ne consolidează poziția de lider de piață în industria de curierat expres.”,

a precizat Bogdan Enache, Managing Director DHL Express România.

DHL Express va opera în a treia clădire finalizată în VGP Park Bucharest North, care are o suprafață totală de 26.966 mp. Noua clădire modernă și inovatoare, ce urmează să primească certificarea BREEAM Excellent, utilizează pompe de căldură pentru încălzire, asigurând eficiență energetică superioară și un impact minim asupra mediului, fără necesitatea utilizării gazului.

„VGP Park Bucharest North se bucură de o poziționare strategică, cu acces direct la autostrăzile A3 și A0, aceasta din urmă simplificând accesul către aeroport. Această conectivitate excelentă a fost posibilă datorită investițiilor semnificative în infrastructură, care au transformat parcul într-un centru logistic de prim rang. Dezvoltarea infrastructurii rutiere, în special a autostrăzii, a jucat un rol crucial în facilitarea transportului rapid și eficient al mărfurilor către și dinspre parc.”,

a adăugat Călin Badea, consultant I&L în cadrul CBRE România.

La nivel național, datele CBRE evidențiază o tendință ascendentă în sectorul logistic, cu o cerere tot mai mare pentru spații moderne și eficiente, situate strategic lângă aeroporturi și principalele rute de transport. Creșterea este impulsionată de aderarea României la spațiul Schengen, care a simplificat tranzitul mărfurilor prin eliminarea controalelor la frontierele aeriene.

VGP Park Bucharest North, cu o suprafață totală de aproximativ 250.000 mp și un spațiu închiriabil de circa 120.000 mp distribuite în patru clădiri, confirmă atractivitatea sa, dat fiind faptul că primele două clădiri sunt deja în totalitate ocupate.

Articole similare

Ad