Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UPS raportează venituri consolidate de 21,8 miliarde de dolari în al doilea trimestru din acest an

În al doilea trimestru al lui 2024, UPS (NYSE:UPS) a raportat venituri consolidate de 21,8 miliarde de dolari, marcând o scădere de 1,1% comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Profitul operațional consolidat a scăzut cu 30,1%, ajungând la 1,9 miliarde de dolari, iar pe o bază ajustată, scăderea a fost de 29,3%. Câștigul diluat pe acțiune a fost de 1,65 dolari, în timp ce câștigul diluat pe acțiune ajustat a fost de 1,79 dolari, reprezentând o scădere de 29,5% față de al doilea trimestru din 2023.

Rezultatele conform standardelor GAAP pentru acest trimestru includ o taxă după impozitare de 120 de milioane de dolari (0,14 dolari pe acțiune diluată), care cuprinde o plată unică de 94 de milioane de dolari pentru rezolvarea unei probleme de reglementare internațională și costuri de transformare, precum și alte taxe în valoare de 26 de milioane de dolari.

„Vreau să le mulțumesc tuturor angajaților UPS pentru munca și eforturile depuse în al doilea trimestru”, a declarat Carol Tomé, CEO UPS. „Acest trimestru a reprezentat un punct de cotitură semnificativ pentru compania noastră, deoarece am înregistrat din nou o creștere a volumului în SUA, pentru prima dată în nouă trimestre. Așa cum era de așteptat, profitul nostru operațional a scăzut în prima jumătate a anului 2024 față de rezultatele raportate anul trecut. În viitor, ne așteptăm să reluăm creșterea profitului operațional.”

În segmentul domestic din SUA, veniturile UPS au scăzut cu 1,9%, reflectând o diminuare de 2,6% a veniturilor pe bucată, în principal din cauza schimbărilor în mixul de produse. Marja operațională a acestui segment a fost de 7,0%, iar marja operațională ajustată de 7,1%.

În segmentul internațional al companiei UPS, veniturile au scăzut cu 1,0%, în mare parte din cauza unei diminuări de 2,9% a volumului mediu zilnic. Marja operațională a marcat 16,4%, iar marja operațională ajustată 18,9%.

În segmentul Soluții Supply Chain, veniturile UPS au crescut cu 2,6%, datorită preponderent creșterilor din sectorul de logistică, inclusiv serviciilor medicale. Marja operațională a fost de 7,1%, în timp ce marja operațională ajustată de 7,3%.

Pentru 2024, compania oferă îndrumări financiare pe o bază ajustată (non-GAAP) din cauza dificultății de a prevedea ajustările viitoare ale pensiilor și alte evenimente neprevăzute.

Obiectivele financiare actualizate ale UPS pentru întregul an sunt:

– Venituri consolidate preconizate de aproximativ 93,0 miliarde de dolari

– Marja operațională consolidată ajustată estimată la circa 9,4%

– Cheltuieli de capital de aproximativ 4,0 miliarde de dolari

– Răscumpărări de acțiuni în valoare de circa 500 de milioane de dolari

Articole similare

Ad