Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În 2024 va exista și o a doua rundă de subvenții pentru camioane electrice în Olanda

Asociația olandeză de transport și logistică TLN este de părere că transportul de marfă din această țară devine tot mai sustenabil, deoarece tot mai multe companii decid să achiziționeze un camion electric.

Iar guvernul le ajută în acest sens prin schema de subvenționare a achiziționării camioanelor cu emisii zero (AanZET), prin care în martie au fost alocate 45 de milioane de euro, iar între timp s-a decis suplimentarea cu 22,3 milioane de euro pe 1 octombrie 2024.

Datorită primei runde AanZET vor fi pe șosele peste 600 de camioane noi fără emisii.

Reamintim că în 2026 Olanda va introduce o taxă de drum pentru camioane și va direcționa veniturile obținute astfel spre subvenții pentru sustenabilitate și inovație în transporturi, dar vehiculele grele cu emisii zero vor beneficia de o reducere substanțială. Însă, pentru a nu lăsa antreprenorii să aștepte până în 2026, guvernul, la cererea Camerei Reprezentanților și a firmelor și asociațiilor din transporturi, a început să ofere subvenții încă din acest an și banii vor fi rambursați ulterior din ce se va încasa din taxa de drum, AanZET fiind primul grant finanțat în acest mod. În prezent în Olanda există mai multe scheme de subvenționare, cum ar fi cele pentru achiziționarea de stații de încărcare, pentru construcția de stații de alimentare cu hidrogen și pentru realizarea unui transport mai eficient.

Sursă foto: TLN

Articole similare

Ad