Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Măsuri drastice de reducere a vitezei în toată Europa între 5 și 11 august 2024

August 2024 ROADPOL va desfășura a doua sa operațiune paneuropeană de reducere a vitezei pentru anul 2024.

Operațiunea este cea mai mare campanie concentrată împotriva vitezei excesive din lume în funcție de numărul total de polițiști profesioniști implicați și de șoferi verificați. În aceeași perioadă a anului trecut, în timpul operațiunii au fost depistate peste 650.000 de încălcări ale regimului de viteză.

Infracțiunea de depășire a limitelor de viteză este frecventă în toate țările europene și este recunoscută ca fiind cea mai importantă cauză de deces pe șoselele din Europa. În timpul operațiunii, țările membre sunt invitate să aplice limitele de viteză stabilite în țara lor prin intervenția polițistului, adică prin prezența fizică a unui polițist care verifică viteza unui vehicul folosind o metodă și un dispozitiv aprobate și apoi oprește și raportează șoferul, precum și prin utilizarea de dispozitive automate fixe, cum ar fi camerele fixe de pe marginea drumului.

În timpul operațiunii, încălcările de viteză sunt detectate de ofițeri de poliție cu pistoale laser sau de mașini de poliție nemarcate echipate cu camere video. Încălcările vor fi detectate cu mijloace tehnice precum mașini cu radar, radare și sisteme de control al secțiunilor.

“În fiecare zi au loc coliziuni pe șosele. În multe cazuri, consecințele se limitează la pagube materiale la vehiculele implicate și, din fericire, ocupanții scapă nevătămați. Din păcate, există încă prea multe coliziuni în care și participanții la trafic sunt răniți sau uciși. În medie, 70 de persoane sunt ucise în fiecare zi în Europa ca urmare a coliziunilor. Numărul persoanelor rănite este de multe ori mai mare”, afirmă șeful Grupului de lucru operațional ROADPOL, Jana Peleskova, de la Poliția din Cehia. “Operațiunea ROADPOL Speed este una foarte importantă, iar pe parcursul anilor cele peste 30 de țări membre ale noastre au dat dovadă de un angajament deosebit. Sperăm că săptămâna viitoare nu va fi diferită și că vom asista la un efort masiv de aplicare a legii capabil să transmită un mesaj puternic infractorilor de pe întregul continent. Scopul nostru nu este de a sancționa cât mai mulți contravenienți, ci mai ales de a pune subiectul vitezei excesive și consecințele acesteia pe agenda comunităților din întreaga Europă”.

Articole similare

Ad