Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Polonia intenționează să extindă cu 44% rețeaua de drumuri cu taxă

Guvernul Poloniei vrea să extindă rețeaua de drumuri cu taxă și a elaborat deja un proiect de regulament în acest sens, dar asociația poloneză de transport și logistică TLP solicită amânarea cu cel puțin 12 luni a punerii lui în aplicare.

Conform proiectului, rețeaua de drumuri cu taxă din Polonia ar fi extinsă în două luni și jumătate cu până la 44% față de cea actuală, ceea ce, crede TLP, va agrava situația deja dezastruoasă a transportatorilor. În plus, creșterea costurilor de transport va oferi un impuls inflaționist suplimentar, care se va traduce și în costuri mai mari pentru economia poloneză, în reducerea competitivității acesteia și în reducerea cererii reale pe piața internă.

TLP reamintește că piața de transport rutier din Polonia traversează cea mai mare criză din ultimii 25 de ani, deci nu este deloc un moment bun pentru a crește costurile de transport. Dimpotrivă, dacă Ministerul Infrastructurii dorește să sprijine industria de transport, așa cum a declarat de nenumărate ori, unul dintre modurile în care ar putea face asta ar fi abandonarea temporară a planurilor de extindere a rețelei rutiere pentru care se plătesc taxe, până la stabilizarea situației pieței și până la încetinirea ratei de creștere a inflației în Polonia.

Articole similare

Ad