Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tendința prețurilor de închiriere în 2024: chiriile de bază pentru proprietățile logistice din Germania sunt în creștere

Realogis, o firmă de consultanță pentru proprietăți industriale și logistice din Germania, a efectuat o analiză cuprinzătoare a celor mai importante piețe logistice. Harta actuală a chiriilor arată evoluția chiriilor prime pentru clădirile noi din 33 de piețe în ultimele 12 luni.

Analiza a arătat că chiria medie de bază pentru proprietățile logistice nou-construite a crescut cu 6,8% în toate cele 33 de piețe analizate. În primele 8 locații, creșterea a fost chiar mai mare, de 9%, zona Ruhr ieșind în evidență în special cu o creștere de 19,2%. Cu toate acestea, creșterea prețurilor de închiriere a încetinit considerabil în ultimele șase luni. La 12 EUR/m², München rămâne cea mai scumpă locație logistică nou construită din Germania, urmată de Nürnberg la 8,90 EUR/m² și Berlin la 8,60 EUR/m².

Este important de remarcat faptul că trei piețe bavareze de proprietăți logistice se numără printre cele mai scumpe cinci piețe. Regiunea Ruhr este în continuare cea mai ieftină piață de top, dar a înregistrat cea mai puternică creștere a prețurilor de închiriere dintre toate piețele analizate, de 19,2%. Aceste date se bazează pe chiriile reale, actualizate zilnic, solicitate de proprietari și, prin urmare, oferă o imagine realistă a pieței.

Articole similare

Ad