Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vă așteptăm la Gala Tranzit de transport persoane!

Ca în fiecare an, revista Tranzit organizează pe 17 octombrie la Cluj-Napoca o întâlnire a industriei de transport de pasageri la care ne-am bucura să ne regăsim cu cât mai mulți dintre dumneavoastră. Doar că de data aceasta ne propunem să ieșim din paradigmele cu care ne-am obișnuit și să ne uităm mai puțin la trecut și mai mult la oportunități. Ceea ce se întâmplă în transportul regulat de pasageri la acest moment este o rușine! Este de neconceput ca forul suprem de justiție al țării, Curtea Constituțională, să întârzie mai mult de un an pronunțarea într-o speță atât de clară cum este liberalizarea transportului interjudețean. Concluziile le tragem singuri: totul este atât de politizat, încât nici justiția nu își mai permite să se pronunțe. Și așa se prelungește starea de amorțeală în care este afundat interjudețeanul de ani de zile, fără investiții, fără perspective de dezvoltare și cu mult dezinteres din partea legiuitorilor. Sau poate, dimpotrivă, este prea mult interes și nu știu cum să aranjeze lucrurile astfel încât să nu scape cea mai mare felie de tort printre degete, când, de fapt, este loc pe piață pentru toată lumea.

Județeanul este o altă poveste tristă, din care tot mai mulți operatori privați se retrag, pentru că business-ul este pe pierdere, iar consiliile județene nu vor să subvenționeze serviciul. Primăriile aflate în vecinătatea orașelor cu transport public urban intră în ADI-uri și cotizează la zonele metropolitane, iar pentru restul, Dumnezeu cu mila.

În aceste condiții, mi-am propus să vă provoc cu alte subiecte mai interesante și, pentru că transportul rutier de pasageri din România s-a născut din spirit antreprenorial, știu că mulți vă orientați deja spre linii de business mai profitabile. La Gala Tranzit din acest an vom discuta, așadar, despre costurile de operare și evoluția principalelor centre de cost, despre gradul de rentabilitate al diferitelor segmente de transport, despre oportunitățile din transportul turistic intern și internațional, prețul autobuzelor noi și second-hand în contextul adoptării noilor norme de siguranță GSR, taxe de drum, controale, siguranță în trafic, digitalizare și altele.

Va fi un moment foarte bun pentru a face part­ene­riate, dar și pentru a sta la povești, pentru a pune țara la cale, cum se spune, și pentru a rămâne aproape unii de alții.

Seara se va încheia cu ceremonia de premiere a celor mai eficienți operatori de transport în 2023 – finaliștii vor fi, ca de obicei, zece firme de transport privat și cinci operatori urbani. Chiar dacă unii dintre dumneavoastră nu doriți să vă afirmați cu rezultatele financiare, recunoașterea industriei ar trebui să fie un prilej de bucurie, mai ales că cifrele sunt publice. Așa că noi vom continua să premiem eficiența în transportul de călători, așa cum facem de ani de zile și cu transportul de marfă și cu logistica.          

Salvați-vă în agendă data de 17 octombrie pentru Gala Tranzit și vă așteptăm la Cluj-Napoca, cu confirmarea participării în prealabil!

Articole similare

Ad