Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Premieră mondială la IAA 2024: Noile Transporter și Caravelle, mai bune ca niciodată în toate privințele

Volkswagen Autovehicule Comerciale prezintă Transporter complet reproiectat în premieră mondială la IAA Transportation 2024. Până pe 22 septembrie, vizitatorii târgului vor avea acum ocazia să arunce o privire asupra celei de-a 7-a generații a liniei de produse de succes la standul Volkswagen Commercial Vehicles (Hala 12).

Fiecare caracteristică a fost dusă la un nou nivel: noul Transporter se lansează cu mai mult spațiu, sarcină utilă sporită, greutate maximă mai mare a remorcii și eficiență economică mai mare. În plus, sistemele de asistență de ultimă generație asigură o mai mare siguranță; cabina de pilotaj și elementele de control bine gândite fac munca de zi cu zi mai ușoară. Același lucru este valabil și pentru Caravelle prezentat în același timp – autobuzul Volkswagen cu nouă locuri al liniei de produse. Pentru prima dată în istoria Transporter și Caravelle, aceste vehicule multifuncționale vor fi disponibile, de asemenea, cu un sistem de propulsie hibrid plug-in și unități electrice ca alternativă la gama de motoare diesel turboalimentate. Designul clar al noilor furgonete este răcoritor de nou și totuși urmează în mod clar stilul predecesorilor lor emblematici.

Vehiculul potrivit pentru fiecare client: Odată cu debutul noii generații Transporter, Volkswagen Autovehicule Comerciale își pune în sfârșit în aplicare strategia de a oferi de acum înainte „Bulli-ul potrivit pentru fiecare client”. Când primul Transporter a fost prezentat presei în 1949, nimeni nu și-a imaginat că acest T1, forța motrice a miracolului economic german de la acea vreme, va deveni o familie de modele de succes. Iar acum, 75 de ani mai târziu, Bulli a devenit de mult un element permanent al patrimoniului auto internațional. Gama Bulli 2024 este compusă din noul Transporter, Multivan și ID. Buzz. Linia de produse Transporter cuprinde vehicule comerciale pure și seria Caravelle. Multivan este furgoneta de agrement și de afaceri a familiei și tocmai a fost lansată și sub forma unei camper van California redesenată. Modelul ID. Buzz și ID. Buzz Cargo sunt primele simboluri ale mobilității electrice. Transporter, Multivan și ID. Buzz – a 7-a generație Bullis – formează în prezent cea mai largă gamă de modele din clasa lor de pe piață.

Furgonetă, crewbus, platformă și Caravelle: Volkswagen Autovehicule Comerciale oferă noul Transporter ca furgonetă (axată pe transportul de mărfuri), furgonetă „Plus” (compartiment de încărcare, scaune pe rândul al doilea, diverse pereți despărțitori), crewbus (axat pe transportul de persoane) și ca cabină dublă cu caroserie platformă și ampatament lung. Versiunile crewbus și panel van sunt disponibile opțional cu un acoperiș înalt și un ampatament extins. Modelul Caravelle cu nouă locuri a fost conceput pentru transportul comercial de pasageri – o navetă și un microbuz prin excelență. Volkswagen Commercial Vehicles oferă modelul independent Caravelle ca versiune entry-level, cu un nivel mediu de echipare Life, și ca versiune Style de top. Caravelle este disponibil și cu un ampatament extins. Atât Transporter ca furgonetă, cât și Caravelle sunt disponibile și în versiunea PanAmericana pentru toate tipurile de teren.

Loc de muncă high-tech ergonomic: în peisajul cockpitului reproiectat al modelelor Transporter și Caravelle, Volkswagen Autovehicule Comerciale combină lumea digitală a afișajelor și comenzilor cu taste dure robuste, asigurându-se că centrul de comandă al vehiculului este ușor și sigur de utilizat de către profesioniști în orice situație. Aceasta include, de asemenea, integrarea diferitelor prize USB și de 12 V, precum și opțiunea de a adăuga una sau, în cazul modelelor plug-in hybrid și electrice, până la trei prize de 230 V.

1,33 tone de sarcină utilă: Volumul de depozitare al furgonetei Transporter cu ampatament și acoperiș normal a crescut cu mai mult de 10 procente, ajungând la 5,8 m3. Cu un ampatament lung și un acoperiș înalt, volumul de depozitare al furgonetei crește la 9,0 m3. Sarcina utilă maximă de până la 1,33 tone (un plus de 0,13 t) corespunde volumului de încărcare mai mare. Volkswagen a crescut, de asemenea, greutatea maximă a remorcii cu 0,3 t, care ajunge acum până la 2,8 t (frânată, cu o pantă de 12%).

Motorizare diesel, hibridă și electrică: șapte versiuni de motorizare eficiente vor fi disponibile la lansarea pe piață. Pentru prima dată, această gamă include trei motoare diesel turboalimentate (TDI), o unitate hibridă plug-in (eHybrid) și trei unități electrice (e-Transporter și e-Caravelle). Motoarele TDI furnizează 81 kW (110 CP), 110 kW (150 CP) și 125 kW (170 CP). TDI-ul de 125 kW este întotdeauna combinat cu o cutie de viteze automată cu 8 trepte, care este disponibilă opțional pentru TDI-ul de 110 kW ca alternativă la cutia de viteze manuală cu 6 trepte. Modelele TDI de la 110 kW pot fi comandate cu tracțiune integrală 4MOTION. O putere a sistemului de 171 kW (232 CP) caracterizează sistemul de propulsie plug-in hybrid combinat cu o cutie de viteze automată (eHybrid). E-Transporter și e- Caravelle se lansează cu 100 kW (136 CP), 160 kW (218 CP) și 210 kW (286 CP). Capacitatea bateriei acestora este de 64 kWh (net).

Articole similare

Ad