Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ZF și Foton își extind parteneriatul strategic pentru transmisiile hibride în China

În cadrul evenimentului IAA Transportation 2024, companiile ZF și Foton au semnat o scrisoare de intenție pentru a-și consolida parteneriatul strategic. Această colaborare se bazează pe succesul joint-venture-ului lor existent, care furnizează transmisia automată TraXon și sisteme de acționare electrică pe piața din China. Acum, ZF și Foton au decis să introducă noua transmisie hibridă ZF pentru vehicule comerciale pe piața chineză. ZF va continua să dezvolte sistemul de transmisie manuală automată hibridă TraXon 2 Hybrid pentru camioane grele, în timp ce producția acestei transmisii va fi realizată de joint-venture-ul lor.

“Acest parteneriat valorifică resursele, punctele noastre forte și expertiza pentru a accelera dezvoltarea soluției noastre hibride și pentru a contribui la introducerea acesteia pe piață într-un mod rapid și eficient din punct de vedere al costurilor”, a declarat Prof Dr Peter Laier, membru al Consiliului Executiv al ZF și responsabil pentru divizia de soluții pentru vehicule comerciale. “Premiera mondială a noii transmisii hibride în China demonstrează hotărârea ZF de a sprijini transformarea vehiculelor cu energie nouă în China și de a promova dezvoltarea durabilă a industriei vehiculelor comerciale din China.”

Chang Rui, președintele Foton, a declarat: “Foton Motor a rămas întotdeauna fidel strategiei sale de dezvoltare a vehiculelor eficiente și cu emisii reduse de carbon. Sistemul hibrid AMT este o inițiativă importantă a Foton și ZF pentru a răspunde la noua transformare energetică a vehiculelor comerciale. Semnarea acestui acord de cooperare strategică nu numai că marchează aprofundarea cooperării dintre cele două părți, dar înseamnă, de asemenea, că Foton va aduce soluții mai diversificate pentru vehiculele comerciale în China și chiar pe piața globală și va promova în continuare transformarea ecologică și dezvoltarea durabilă a industriei.”

Pe măsură ce piața vehiculelor comerciale din China continuă să treacă printr-o transformare profundă și rapidă către energia nouă, sunt dezvoltate simultan diverse soluții tehnologice, tehnologia hibridă jucând un rol crucial în eforturile industriei de a reduce emisiile de CO2. Datorită experienței sale vaste în dezvoltarea tehnologiilor hibride pentru autoturisme, ZF este în măsură să dezvolte rapid și eficient tehnologii hibride viabile și rentabile pentru vehiculele comerciale.

Utilizând designul extrem de integrat al TraXon 2 și completat de modulul hibrid care oferă putere și cuplu ridicate, TraXon 2 Hybrid permite efectiv OEM-urilor să integreze tehnologiile hibride în platformele lor existente cu un efort de integrare și o complexitate mai redusă. TraXon 2 Hybrid este proiectat să îmbunătățească eficiența generală și să reducă semnificativ emisiile de CO2, menținând în același timp autonomia și capacitățile de realimentare ale unui motor cu ardere internă. TraXon 2 Hybrid este potrivit atât pentru vehiculele grele complet hibride, cât și pentru cele hibride plug-in. Versatilitatea sa permite integrarea fără probleme în diferite arhitecturi de vehicule și promovează flexibilitatea și adaptabilitatea.

Se așteaptă ca sistemul să intre în POS la nivel global în 2026, începând cu piața chineză.

Articole similare

Ad