Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gebrüder Weiss inaugurează, la aniversarea a 30 de ani pe piața din România, un hub în Popești Leordeni

Gebrüder Weiss și-a extins rețeaua de terminale logistice din România inaugurând pe 19 septembrie, în sud-estul Bucureștiului, în Popești-Leordeni, un nou hub, care a necesitat o investiție de 20 de milioane de euro și care este deja ocupat cam 70%. Restul urmează cât de curând, prin creșterea numărului de clienți din portofoliu, așa cum declară directorul general pentru țara noastră, Viorel Leca. Iar când se va lucra și aici la capacitate există teren pentru extinderea spațiului de depozitare și cross dock, câtă vreme suprafața totală achiziționată are 70.000 mp.

În primele șase luni din 2024, noul hub a gestionat 78.000 de expediții, cu o greutate totală de peste 35.000 t. Unul dintre clienții de aici este un producător internațional de vopsele, pentru care Gebrüder Weiss depozitează 12.000 de paleți destinați distribuției la nivel național.

Motivele principale care au dus la apariția unui al doilea centru lângă Capitală sunt că depozitul din Bolintin-Deal era deja ocupat și, dacă tot se impunea o extindere, mai bine să se facă într-o zonă diferită, astfel încât distribuția în zona metropolitană să fie mai rapidă și mai eficientă. Creșterea fluxului de trafic din Capitală necesită, deci, o soluție cu două terminale, care îi permite companiei să aprovizioneze regiunea din două direcții geografice. „În acest fel, oferim condiții de primă clasă pentru a furniza un suport logistic și mai bun economiei emergente a României”, afirmă Wolfram Senger-Weiss, CEO Gebrüder Weiss.

Noul terminal modern are o suprafață de aproximativ 19.000 mp dedicată depozitării, manipulării mărfurilor și administrației, dispune de conexiuni bune de transport către portul Constanța și către Bulgaria și este dotat cu pompe de căldură, pentru menținerea temperaturii optime indiferent de anotimp. Iar pe viitor este luată în calcul instalarea unui sistem fotovoltaic, alături de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Articole similare

Ad