Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gebrüder Weiss Peak Evolution Team atinge un nou record mondial prin urcarea unui camion electric, echipat cu panouri solare, la 6.500 de metri în Chile

  • Foto: Gebrüder Weiss

Echipa Gebrüder Weiss Peak Evolution a marcat un nou record mondial prin urcarea la altitudine a unui vehicul electric, alimentat exclusiv cu panouri solare, demonstrând eficiența tehnologiilor alternative de propulsie.

Elvețienii de la Gebrüder Weiss au escaladat 6.500 de metri, până la creasta de vest a Ojos del Salado din Chile, cel mai înalt vulcan activ de pe Pământ, cu un camion alimentat cu energie solară. Eficiența tehnologiilor alternative de propulsie au fost demonstrate pentru a atrage atenția asupra motoarelor alternative și utilizării acestora în sarcini de transport solicitante care susțin viitorul mobilității durabile.

„Acesta este un record nu numai pentru această tehnologie, ci și pentru anii noștri de muncă și cercetare în viitorul mobilității. Sperăm că acest succes va atrage mai multă atenție asupra motoarelor alternative și a utilizării lor în minerit și în alte sarcini de transport solicitante.”,

a precizat Patrik Koller, CEO și dezvoltator la Peak Evolution.

Partenerul logistic și sponsorul principal Gebrüder Weiss a fost alături de elvețieni încă de la început. Compania, nu numai că, s-a asigurat că vehiculul a ajuns, în siguranță, în America de Sud, dar a și cofinanțat aventura inovatoare.

„În calitate de cea mai veche companie de transport și logistică, suntem angajați în viitorul mobilității. Acest succes subliniază sprijinul nostru constant pentru proiectele de mobilitate durabilă și pentru tehnologiile inovatoare. Ne bucurăm pentru echipă și vom aduce acum vehiculul care a doborât recordul, ajungând în siguranță, în Elveția.”,

a menționat Frank Haas, șeful departamentului Corporate Brand Strategy & Communications la Gebrüder Weiss.

Misiunea a început în urmă cu două luni, Gebrüder Weiss transportând e-truck-ul din Elveția prin Rotterdam și apoi prin transport maritim până în Chile. Un alt transport terestru a dus camionul cu panouri solare în regiunea Atacama. Primele tururi de explorare și aclimatizarea pe munte au început la lacul sărat Maricunga, la o altitudine de 3.400 de metri. Terenul extrem și condițiile de mediu de pe cel mai înalt vulcan din lume au pus la încercare vehiculul de înaltă tehnologie, dar au supus echipa la un efort fizic și mental extrem.

„În ciuda acestor condiții extreme, vehiculul nostru special dezvoltat a reușit să urce mai sus decât orice alt vehicul electric – cu atât mai puțin unul alimentat cu panouri solare. Ne-am antrenat pentru acest moment timp de patru ani, așa că renunțarea nu a fost niciodată o opțiune.”,

a adăugat Patrik Koller, CEO și dezvoltator la Peak Evolution.

Cei trei aventurieri au atins prima piatră de hotar la finalul lui noiembrie, doborând recordul pentru vehiculele electrice prin depășirea barierei de 6.000 de metri. Mai târziu cu o săptămână, au ajuns la 6.500 de metri deasupra nivelului mării, reprezentând și recordul misiunii lor la înălțime pe creasta vestică a Ojos del Salado. Echipa Peak Evolution s-a întors în Elveția, Gebrüder Weiss asigurându-se că vehiculul care a doborât recordul va ajunge în siguranță și în Europa.

Compania de logistică va continua să sprijine astfel de proiecte în viitor. În această lună, la sediul Gebrüder Weiss din Maria Lanzendorf, lângă Viena, va avea loc o repetiție generală a misiunii pe Marte a Forumului spațial austriac. De asemenea, compania urmează testarea unui camion autonom, unde va trimite o echipă internațională de cercetare în Groenlanda pentru a obține informații importante despre schimbările climatice.

Articole similare

Ad