Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gebrüder Weiss utilizează triciclete electrice pentru serviciile de livrare ecologice pe insulele croate Rab și Lošinj

  • Foto: Gebrüder Weiss

Compania de logistică Gebrüder Weiss a adoptat în această vară o abordare ecologică inovatoare pentru serviciile de livrare către locuințele private și companiile de pe insulele croate Rab și Lošinj, folosind triciclete electrice pentru a asigura transportul durabil în aceste medii specifice.

Această inițiativă vine în contextul provocărilor generate de orașele mici, străzile înguste și peisajele insulare. Tricicletele electrice au motoare silențioase și performante, fiind ușor de manevrat, ceea ce le face perfecte pentru livrări în orașele mici, stațiunile turistice și parcurile naționale, mai ales în perioada sărbătorilor.

Barbara Bujačić, Country Manager Croația la Gebrüder Weiss, a subliniat importanța menținerii autenticității și unicității insulelor. Prin utilizarea acestor triciclete electrice, compania sprijină caracterul fermecător al acestor destinații și oferă clienților servicii de livrări ecologice pentru produsele comandate online. Fiecare tricicletă electrică poate transporta încărcături cu o greutate totală de până la 500 de kilograme și poate acoperi distanțe de 50 de kilometri pe zi cu o singură încărcare a bateriei.

În plus, Gebrüder Weiss Croația a extins inițiativa ecologică și în zonele urbane, adoptând furgonete electrice și pentru livrările către clienții din Zagreb. Aceste vehicule sunt potrivite pentru livrarea diverselor produse, de la mobilier și echipamente electrocasnice până la articole sportive. Furgonetele electrice pot parcurge până la 170 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei, ceea ce permite o efectuare de până la 35 de livrări ecologice pe zi. De asemenea, vehiculele contribuie la reducerea zgomotului din trafic și sunt alimentate prin intermediul unui sistem fotovoltaic instalat pe acoperișul sediului principal al companiei. Sistemul solar al companiei din Croația generează o performanță maximă anuală de 500 de kilowați și contribuie la o economie de aproximativ 107 tone de CO₂ pe an. Aceste inițiative ecologice reflectă angajamentul Gebrüder Weiss de a contribui la neutralitatea climatică până în 2030.

Compania a investit în soluții de transport sustenabil pentru încărcături grele, inclusiv camioane electrice și pe bază de hidrogen, în diverse locații, precum zona metropolitană a Marii Viene și Elveția, urmând ca în Germania să achiziționeze anul viitor alte camioane electrice cu hidrogen.

Articole similare

Ad