Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fabrica de Lapte Brașov deschide un nou centru logistic automatizat

Compania care produce și comercializează gama Olympus, Fabrica de Lapte Brașov a inaugurat un nou centru logistic în Hălchiu, județul Brașov, în urma unei investiții de peste 40 de milioane de euro. Cu o suprafață de 13.500 mp, acest centru își propune să optimizeze procesele logistice și să stabilească noi standarde în domeniu.

Noul centru logistic include unul dintre cele mai mari depozite high-bay din România, cu o capacitate de peste 32.000 de paleți. Proiectat pentru a reduce consumul de energie, depozitul este complet automatizat și dotat cu sisteme avansate de control al temperaturii (2-4 °C). Aceste caracteristici contribuie la eficientizarea utilizării resurselor și la diminuarea amprentei de carbon a întregului proces logistic.

Depozitul frigorific high-bay Olympus se distinge prin utilizarea eficientă a spațiului, fiind dezvoltat pe verticală. Această construcție, una dintre cele mai mari de acest tip din România, ocupă o suprafață de șase ori mai mică decât un depozit tradițional cu aceeași capacitate. Această abordare contribuie la reducerea impactului asupra mediului, atât prin diminuarea spațiului construit, cât și prin scăderea consumului de energie necesar gestionării mărfurilor.

Potrivit companiei, centrul logistic din Brașov va deservi atât piața locală, cât și exporturile produselor lactate Olympus către țări, precum Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Bulgaria și Serbia. Până la finalul lui 2024, va fi complet funcțional și integrat cu fabrica din apropiere, consolidând astfel poziția Olympus ca lider în industria alimentară și promotor al investițiilor sustenabile. Inițiativa face parte din angajamentul Grupului Hellenic Dairies de a dezvolta un business sustenabil în regiunile în care activează.

„Pentru Olympus, sustenabilitatea reprezintă o parte integrantă a strategiei noastre de afaceri. Noul centru logistic ne oferă oportunitatea de a ne consolida poziția pe piețele internaționale, în timp ce ne asigurăm că produsele noastre sunt depozitate și livrate într-un mod eficient și ecologic. Vom continua să investim în tehnologii care respectă mediul, oferind clienților noștri produse de cea mai înaltă calitate.”,

a declarat Athanasios Giannousis, Commercial Manager al Olympus Romania.

„Noul centru logistic din județul Brașov reprezintă o investiție strategică pentru Olympus și, în același timp, un pas major către un viitor mai verde. Suntem dedicați reducerii amprentei noastre de carbon, iar acest proiect reflectă pe deplin angajamentul nostru de a implementa tehnologii sustenabile care să sprijine un mediu mai curat. De la reducerea consumului energetic la optimizarea spațiului, fiecare detaliu a fost conceput pentru a maximiza eficiența și a minimiza impactul asupra mediului.”,

a precizat Dimitrios Kelas, Director General Fabrica de Lapte Brașov.

Articole similare

Ad