Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Performanța în materie de siguranță a vehiculelor comerciale utilitare se îmbunătățește semnificativ. 40% dintre vehiculele testate primesc calificativul Euro NCAP „Platinum”

Cele mai recente ratinguri Euro NCAP pentru vanuri publicate arată o îmbunătățire semnificativă a performanțelor sistemelor avansate de asistență a conducătorului auto (ADAS) disponibile pe camionetele comerciale.

Șapte vehicule – Ford Transit Connect, Ford Transit Courier, Maxus eDELIVER 5, Mercedes-Benz Vito, Nissan Interstar, Renault Master și VW Caddy Cargo – (40% din vehiculele testate) au primit ratingul Euro NCAP „Platinum” pentru vanuri și au avut performanțe substanțial mai bune decât cele prevăzute de Regulamentul general de siguranță al UE (GSR2), care a intrat în vigoare la 1 iulie 2024. În total, 17 vehicule au fost testate în această rundă, toate, cu excepția unuia, primind fie calificativul Platinum, fie Gold.

Mercedes-Benz Vito și Ford Transit Courier au obținut scoruri deosebit de bune, reflectând echiparea cu unele dintre cele mai recente tehnologii care sunt obișnuite pe autoturisme. Euro NCAP militează de mult timp pentru ca tehnologiile ADAS instalate pe autoturisme și vanuri să fie paritare în ceea ce privește echiparea și performanța.

„Am observat o îmbunătățire semnificativă a disponibilității ADAS, pe măsură ce producătorii se conformează noii legislații. Cu toate acestea, ratingurile noastre pentru camionete comerciale sunt concepute pentru a stimula eficiența și performanța dincolo de ceea ce este cerut de GSR2. Este îmbucurător faptul că producătorii de vehicule răspund la cerințele mai stricte ale Euro NCAP și depășesc standardele GSR2 și îi îndemnăm pe administratorii de flote să ia în considerare vehiculele comerciale care au ratingul Euro NCAP Platinum. Acestea sunt vehiculele care depășesc cel mai semnificativ normele GSR2 și oferă flotelor comerciale opțiuni mai sigure care previn sau atenuează gravitatea accidentelor și protejează reputația companiilor și a șoferilor acestora”, a declarat Dr. Michiel van Ratingen, Secretar General Euro NCAP.

Din decembrie 2020, Euro NCAP a testat multe dintre cele mai populare vanuri ca parte a programului său de evaluare continuă. Protocoalele au fost actualizate în 2023, iar în cadrul unei noi acțiuni de încurajare a instalării tehnologiilor ADAS, Euro NCAP va testa doar tehnologiile care sunt disponibile ca standard începând cu 2026.

Articole similare

Ad