Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kässbohrer a câștigat trofeul ITA la categoria Șasiu cu 12-15 Flexi Curtainsider

Semiremorca prelată 12-15 Flexi Curtainsidera fost concepută deoarece în UE există reglementări diferite de la o țară la alta legate de dimensiunile și capacitățile vehiculelor: în Norvegia, Suedia, Finlanda și Danemarca sunt admise semiremorci de 25-25 m și 32 m, de capacitate mai mare, dar cel mai popular standard din Comunitate este cea de 13,6 m, în timp ce 10 țări și Marea Britanie permit 15 m. Omologarea pentru combinațiile de 32 m este în curs de desfășurare în Olanda și în Spania, unde Kässbohrer furnizează vehicule pentru testare. Iar în unele state, ca Belgia, Franța, Italia, Olanda sau Marea Britanie, în orașe nu se poate intra nici cu modele de 13,6 m – doar cu cele de până în 12 m – pentru a reduce congestia și a îmbunătăți calitatea aerului.

În aceste condiții, 12-15 Flexi Curtainsider este o soluție all-in-one cu caracteristici de la o prelată de 12 m până la o prelată XL de 15 m, astfel încât să poată funcționa în întreaga UE. Aceasta are la bază ingineria de extensie premiată a Kässbohrer, fiind deci un vehicul extensibil și retractabil chiar în timp ce este încărcat. Lungirea implică extinderea șasiului în zona cuiului de cuplare și podelei laminate și extinderea mecanică a acoperișului. Caracteristica unică a cortinei Flexi este că toate echipamentele necesare pentru lungire/scurtare sunt depozitate în interiorul vehiculului pentru a evita timpul și efortul suplimentar de operare. Cea mai importantă caracteristică este extensia platformei cu gât de lebădă, care permite deplasarea încărcăturii spre zona gâtului de lebădă în timpul detractării, fără asistență suplimentară. Platforma este rulată în zona frontală în timp ce este încărcată, prelata în exces a tavanului se rostogolește într-un panou frontal interior special conceput, prelatele laterale în exces se rostogolesc într-un alt mecanism de pe stâlpii frontali, iar șinele prea multe de pe acoperiș și din partea laterală a șasiului se conectează pentru a atârna pe spatele peretelui frontal și al stâlpilor din mijloc.

Astfel, prelata de 13,6 m se extinde la 15 m pentru a se adăuga mai multă marfă când se intră în țări unde este permis, ceea ce aduce economii de timp și costuri și protejează mediul printr-un volum suplimentar de 10%, iar economia de carburant ajunge până la 8,8%. Iar pentru firmele care lucrează pe distanțe lungi, dar au și livrări urbane, 12-13.6 Flexi Curtainsider poate să-și reducă lungimea la depozit după ce se descarcă 12% din marfă, în loc să se descarce toată marfa. Pentru a respecta reglementările privind sarcina pe axă și a nu depăși capacitatea de două axe x 9 t în interiorul orașelor, 12-15 Flexi va fi echipată cu opțiuni de ridicare a axelor 1 și 3 pentru a îndeplini cerințele referitoare la ampatamentele permise în zone urbane.

Astfel, nu este nevoie de multe investiții în vehicule diferite, ci sunt costuri mai mici pentru mai multe vehicule, iar echipele din depozit au nevoie de mai puțin timp pentru schimbarea vehiculelor.

Articole similare

Ad