Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

USER vă invită să participați la sondajul privind asigurările și la conferința sa de la TransLogistica

𝐔𝐧𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐒𝐨𝐜𝐢𝐞𝐭ă𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 (𝐔𝐒𝐄𝐑) își propune să elaboreze un sistem eficient de asigurări pentru case de expediții și transportatori și în acest sens vă invită să răspundeți la întrebările sondajului său, intrând aici: https://us20.list-manage.com/survey?u=a2268f63953d28745f6c2bb77&id=0a3cb750ae.

Rezultatele sondajului vor ajuta Uniunea atât în pregătirea dezbaterilor din panelul dedicat asigurărilor pe care îl va susține la TransLogistica Romania, cât și în demersurile pe care le va face către autorități, companii de asigurare, burse de transport ș.a., astfel încât să fie limitate daunele, timpii de așteptare pentru recuperarea lor sau eventualele procese.

Asta deoarece, așa cum costată reprezentanții USER, în ultimul timp s-au înmulțit cazurile de furt de marfă sau de identitate în transporturile rutiere și atât companiile de expediții, cât și cele de asigurări sunt nevoite să le facă față, uneori cu costuri mari. Așadar, „împreună cu dumneavoastră și cu specialiști din domeniul asigurărilor încercăm să găsim soluții, de aceea vă trimitem acest sondaj de opinie, cu ajutorul căruia să putem analiza care sunt necesitățile și nemulțumirile față de asigurările de răspundere civilă/CMR/cargo existente pe piață. Iar dacă ați întâlnit situații care nu au fost prevăzute în sondaj și doriți să ni le aduceți la cunoștință, vă rugăm să ne contactați la office@user.ro.“

Panelul organizat de USER în cadrul TransLogistica va avea loc pe 16 octombrie, între 10:00 și 12:00. Accesul este gratuit, dar se face pe bază de înregistrare pe site.

Reamintim că USER a mai organizat recent o conferință în care s-a vorbit despre asigurări și în care Ana Maria Orița, director general Dacoda, și-a exprimat încrederea că, printr-o abordare proactivă și strategică, riscurile din transporturi – iar daunele/furtul sau dispariția mărfurilor sunt unul dintre riscurile cele mai frecvente – pot fi nu doar gestionate, ci și transformate în oportunități. Dar a atras atenția asupra faptului că nu toți operatorii au posibilitatea de a încheia asigurări CMR „și, din păcate, aceasta nu este una dintre condițiile obligatorii pentru obținerea licenței de transport. De aceea, casa de expediții își asumă responsabilitatea de a verifica dacă firmele de transport potențial partenere dețin CMR. Am observat că se lucrează în special cu polițe de asigurări emise de două societăți, care însă nu despăgubesc daunele dacă nu se pot îndrepta cu regres pe asigurarea transportatorului.”

Asigurările au fost una dintre temele care au suscitat cel mai mare interes și la conferința Tranzit de la Iași, din iunie, în care, reamintim, unele dintre aspectele subliniate de reprezentații companiilor de profil au fost acelea că nu există nicio situație în care un operator care prestează servicii de transport în România să fie obligat să plătească mai mult decât stabilește Convenția CMR și că, mai ales pentru situațiile în care nu se cunoaște valoarea mărfurilor transportate, cărăușii trebuie să se pună la adăpost cu o asigurare CMR care să aibă minimum 300.000 de euro sumă asigurată.

Articole similare

Ad