Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UTA Edenred îmbunătățește dispozitivul UTA One® next cu noi opțiuni de taxare în Croația și Slovenia

Unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate în Europa, UTA Edenred a extins acoperirea dispozitivului său interoperabil UTA One® next, prin adăugarea Croației și Sloveniei la lista contextelor de taxare rutieră disponibile. Acest dispozitiv de bord (OBU), dedicat serviciului european de taxare rutieră electronică (EETS), este compatibil cu tehnologia 4G. În prezent, gestionează 20 de contexte de taxare în 18 țări europene, fiind una dintre cele mai cuprinzătoare soluții de acest tip de pe piață. Clienții pot activa direct noile contexte de taxare din contul lor UTA Service Center, iar dispozitivele se actualizează automat „over-the-air”. De asemenea, pot comanda noi dispozitive cu contextele de taxare deja instalate.

„Portofoliul nostru de produse pentru taxele de drum este un segment de servicii important pentru noi, iar UTA One next, la fel ca predecesorul său UTA One, este dispozitivul nostru emblematic. Anul acesta clienții se pot aștepta la câteva îmbunătățiri și actualizări importante.”,

a declarat Olaf Schneider, Director Tolls & Business Services la UTA Edenred.

Odată cu extinderea serviciului, UTA One next decontează acum taxele în țări, precum Croația, Slovacia, Belgia (inclusiv tunelul Liefkenshoek), Germania, Franța, Italia (inclusiv serviciile de feribot Caronte), Austria, Polonia (A4, Katowice – Cracovia și rețeaua e-TOLL), Ungaria, Bulgaria, Portugalia, Spania, Norvegia (feriboturi, poduri, tuneluri și autostrăzi), Suedia (poduri și feriboturi), Danemarca (poduri și feriboturi) și Elveția (inclusiv Liechtenstein). 

UTA One® next, destinat vehiculelor de peste 3,5 tone, este ideal pentru companiile care călătoresc în Europa și care sunt afectate de noua taxă de drum  din Germania introduse la 1 iulie.

Viitoarele actualizări includ Asistența pentru sistemul de taxare din Cehia, care în prezent este curs de dezvoltare, și procesarea taxelor de drum din Danemarca, începând cu 1 ianuarie 2025, atunci când țara trece de la eurovignetă la un sistem de taxare complet nou, independent. Predecesorul UTA One® next va primi și el actualizări, incluzând Croația din octombrie și Danemarca din 2025.

Dispozitivul interoperabil de taxare UTA One® Move, pentru autoturisme și camionete de până la 3,5 tone, acoperă deja Franța, Portugalia, Spania și Italia, inclusiv taxele de drum din Milano (ZONA C), tarifele de parcare și serviciile de feribot din Caronte și va adăuga Croația în septembrie.

Articole similare

Ad