Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În timpul celor mai grele luni ale pandemiei, sectorul restaurantelor a văzut în livrarea la domiciliu un important canal alternativ de afaceri, din cauza restricțiilor cu care multe restaurante au fost nevoite să se confrunte. Departe de a fi o modă trecătoare, adevărul este că mulți clienți au continuat să folosească serviciile de livrare după ce situația dificilă a fost depășită.

Până nu demult, pizzerii erau locurile cele mai asociate cu acest tip de afacere, dar, în prezent, posibilitățile s-au extins la tot felul de opțiuni de catering. Dacă o persoană își dorește un anumit fel de mâncare va avea întotdeauna o companie care îi poate livra la ușă.

La fel ca în cazul mobilității urbane în general, vehiculele de livrare evoluează în mod constant pentru a îmbunătăți atât munca șoferilor, cât și păstrarea alimentelor în timpul transportului.

Această idee, are toate atuurile necesare pentru a deveni un viitor vehicul ideal pentru acest sector, creată de Anastasia Berg, studentă la Industrial Design (Universitatea de Științe Aplicate) HTW din Berlin. Primul lucru care atrage atenția este designul acestui amestec unic de motocicletă electrică și micromașină.

Formele sale ascuțite și moderne îi conferă un aspect cu adevărat dinamic. Numeroase elemente care atrag atenția, cum ar fi acoperișul panoramic de mari dimensiuni, partea din spate ascuțită și configurația cu trei roți, îl fac să atragă toate privirile. Puntea spate cu două roți este concepută pentru a spori stabilitatea și confortul acestei inițiative electrice.

Acest lucru sporește siguranța și confortul șoferului, asigurând în același timp un transport mai bun a încărcăturii. Această distribuție poate diminua agilitatea în virajele de viteză, dar reprezintă un avantaj în aproape toate celelalte privințe în cazul livrării de mâncare gătită la domiciliu.

Nu trebuie trecut cu vederea nici sistemul de suspensie robust al D-Vil, care este proiectat pentru un comportament dinamic, mai eficient și mai echilibrat, luând în considerare eventualele zone pietruite din orașe. Poziția de conducere și manevrabilitatea sunt similare cu cele ale unui automobil, cu un volan futurist și un scaun cu cotieră. Compartimentul de încărcare din spatele zonei șoferului este complet ascuns în timpul condusului și oferă o protecție optimă pentru genți și cutii. Nu este pentru prima dată când vehicule similare sunt concepute pentru utilizarea în oraș.

Ministerul de Interne din Spania a publicat un proiect prin care intenționează să modifice Regulamentul General de Circulație. Scopul este de a actualiza secțiunea privind semnalizarea rutieră.

La elaborarea documentului a participat și Direcția Generală a Traficului Rutier (DGT), care are ca scop adaptarea la mobilitatea noilor vremuri.

După 18 ani de la intrarea în vigoare a actualului catalog, „schimbările în mobilitate, precum și în mediul social, tehnologic și cultural care au avut loc în ultimii ani ar trebui să valideze semnele rutiere sau să își mențină caracterul comunicativ la nivelul adecvat pentru a îmbunătăți capacitatea de transmitere a mesajelor și pentru a răspunde noilor nevoi care apar”, se arată în proiectul, care mai trebuie aprobat de Congres.

De asemenea, propunerea vizează obținerea unui consens pe drumuri pentru a pune capăt semnelor care nu sunt legalizate. Pe drumurile spaniole există peste 125 de semne de circulație care nu sunt recunoscute de niciun ghid oficial, potrivit Afasemetra, o asociație pentru apărarea siguranței rutiere și a mobilității, care a prezentat un raport vara trecută.

Noul catalog de indicatoare ar trebui să fie prezent pe șosele începând cu 2023 și înlocuite progresiv. Noile indicatoare au fost adăugate pentru mobilitatea actuală, precum cele pentru vehiculele de mobilitate personală sau zonele cu emisii reduse. Altele și-au actualizat, pur și simplu, pictogramele și au optat pentru unele mai moderne.