Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Întreţinerea vehiculelor electrice, cu 50% mai puţin costisitoare decât cea a vehiculelor pe gaz

O analiză realizată de Consumer Reports (CR) arată că proprietarii de vehicule electrice plug-in au cheltuieli cu 50% mai mici pentru întreținere și reparații, comparativ cu proprietarii de vehicule similare pe gaz. CR a analizat datele obţinute într-un sondaj de fiabilitate realizat în 2019 și 2020 pentru mii de vehicule electrice și pe gaz. „Vehiculele electrice nu necesită atât de multă întreținere ca mașinile alimentate cu gaz, iar reparațiile, deşi nu vor fi neapărat mai puțin costisitoare, sunt mai puțin necesare. Pe lângă faptul că sunt mai ușor și mai ieftin de întreținut, multe vehicule electrice oferă o accelerație mai bună în comparație cu vehiculele pe gaz și sunt mai prietenoase cu mediul“, arată Gabe Shenhar, director asociat al CR’s Auto Test Center.

Pe lângă economiile financiare, vehiculele electrice emit, în medie, cu 60% mai puține gaze cu efect de seră decât vehiculele alimentate cu petrol și gaz, conform unei analize recente a Consumer Reports.

Concluziile privind costurile de întreținere și reparații vor fi incluse într-o carte albă care va fi publicată în curând de Consumer Reports.

Articole similare

Ad