Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Undă verde de la Comisia Europeană pentru energie nucleară și gaze

Comisia Europeană a prezentat miercuri, 2 februarie, un act delegat complementar al taxonomiei privind clima, care vizează unele activități din sectorul gazelor și nucleare pentru atingerea obiectivelor de atenuare și adaptare la schimbările climatice.

Colegiul comisarilor a ajuns la un acord politic cu privire la text, care va fi adoptat oficial de îndată ce vor fi disponibile traducerile sale în toate limbile UE. Taxonomia UE este pentru investițiile private în activități necesare tranziției energetice, așa cum este domeniul transporturilor.

Activitățile din sectorul gazelor naturale și al energiei nucleare care au fost selectate sunt aliniate cu obiectivele urmărite de UE în domeniul climei și al mediului și vor permite să fie diminuată dependența de cărbune, urmând a fi accelerată tranziția către un viitor neutru din punct de vedere al impactului asupra climei.

Odată ce va fi fost tradus în toate limbile oficiale ale UE, Actul delegat complementar va fi transmis în mod oficial colegiuitorilor spre examinare. Parlamentul European și Consiliul vor avea la dispoziție patru luni pentru a analiza documentul și să formuleze obiecții dacă vor considera necesar.

Articole similare

Ad