Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-au licenţiat 12.760 de operatori cu vehicule sub 3,5 t

Potrivit evidențelor informatice ale Autorităţii Rutiere Române (ARR), până la jumătatea lui august fuseseră licențiați 12.760 de operatori de transport care dețin vehicule a căror masă maximă autorizată este cuprinsă între 2,5 şi 3,5 tone. Acestora li s-au eliberat 42.520 de copii conforme ale licenției comunitare, pentru vehiculele aflate în intervalul de tonaj amintit.
Având în vedere faptul că în ultimele 6 luni ale anului trecut au fost eliberate la nivel național 80 de certificate de competență profesională ale managerului de transport, iar în primele 6 luni din 2022 au fost eliberate 163 de asemenea certificate se vede o creștere care poate fi pusă pe seama licenţierii utilitarelor uşoare, însă nu se poate spune cu certitudine faptul că tendinţa crescătoare este generată strict de modificarea OG 27/2011.
Au fost şi solicitări de licenţiere respinse, unul dintre cele mai frecvente motive fiind nerespectarea dispozițiilor art. 15 alin. (1) lit.c) din legea transporturilor, care se referă la cerinţa privind capacitatea financiară. Iar pentru cazurile în care o întreprindere era în situație de insolvență fără a avea un plan de reorganizare aprobat nu s-a eliberat licență comunitară.
Termenul mediu în care agențiile teritoriale procesează cererile și eliberează respectivele documente este de 4-5 zile.
ARR recomandă operatorilor de transport deja licenţiaţi să depună documentele on-line, în vederea reducerii timpilor administrativi de operare și a birocrației. În cazul firmelor care nu au mai fost licențiate, acestea trebuie să se prezinte la agențiile teritoriale în vederea emiterii licenței comunitare și a cel puţin unei copii conforme, astfel încât să fie introduse în evidențele informatice.

Articole similare

Ad