Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Producția de AdBlue – în pericol din cauza prețului gazului

Aditivul AdBlue, necesar pentru funcționarea vehiculelor comerciale Euro IV, Euro V și Euro VI, ar putea lipsi în curând din nou de pe piața europeană. Cauza este posibila reducere, dacă nu chiar suspendarea, a producției din cauza costului ridicat al gazului, elementul necesar pentru producerea aditivului.

Semnalul de alarmă vine din partea asociației germane a transportatorilor BGL, care a trimis o scrisoare miniștrilor federali ai Transporturilor și Economiei, potrivit ziarului german DVZ, care citează comunicatul asociației transportatorilor din Germania. Asociația spune că a fost avertizată de producătorii de AdBlue că în curând vor reduce „drastic” producția și, în unele cazuri, o vor „întrerupe”.

Ziarul citează exemplul producătorului de produse chimice SKW Stickstoffwerke Piesteritz, care ar fi fost închisă cel puțin 2 săptămâni. Scumpirea AdBlue vine ca urmare a creșterii puternice a prețului acestuia din ianuarie 2022, estimată la cel puțin de 4 ori mai mare, dar BGL a declarat pentru DVZ că în unele cazuri a crescut de până la 7 ori. Pentru a face față acestei urgențe, asociația solicită o întrevedere de lucru cu Guvernul, care să reunească reprezentanți ai ministerelor, producători, vânzători și transportatori.

Articole similare

Ad