Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noua generaţie al camionului electric FUSO eCanter, mai puternic şi mai eficient

Daimler Truck participă la expoziția IAA Transportion 2022 cu noul model al camionului electric FUSO eCanter, puternic, eficient, 100% electric. Noul model este alimentat de un motor electric de 110 kW (versiune cu masa maximă autorizată de 4,25 și 6 tone) sau 129 kW (variante cu masa maximă autorizată de 7,49 și 8,55 tone), cu o transmisie optimizată, 430 Nm de cuplu și o viteză maximă de 89 km/h.

FUSO eCanter oferă o serie de îmbunătățiri față de modelele precedente, clienții pot alege între șase ampatamente care variază de la 2.500 la 4.750 de milimetri. Șasiul are o capacitate de încărcare de până la 5 tone.

În funcție de ampatament, FUSO eCanter are disponibile trei tipuri de baterii: S, M și L, care folosesc tehnologia celulelor cu fosfat de litiu fier (LFP) pentru o durată mai lungă de viață și o energie mai multă utilizabilă. În varianta S, bateriile au o capacitate nominală de 41,3 kWh per modul individual de baterie. Varianta M dispune de o capacitatea nominală de 83 kWh, pentru o autonomie de până la 140 kilometri. Totodată, varianta L, fiind cea mai puternică opțiune, care are o capacitate nominală de 124 kWh și o autonomie de până la 200 kilometri cu mult peste distanța parcursă zilnic în transportul de distribuție ușoară.

Bateria este compatibilă cu toate tensiunile utilizate pe piețele principale, iar unitatea de încărcare permite atât curent alternativ (AC), cât și curent continuu (DC). Încărcarea cu până la 104 kW se permite în modul standard Combined Charging System (CCS). În funcție de acumulator se poate face o încărcare rapidă DC la 90% în 36 de minute pentru modelul S, în 44 de minute pentru modelul M și în 75 de minute pentru modelul L. De asemenea, pentru o încărcare cu un curent alternativ durata de timp este între patru și șase ore în funcție de acumulator.

Ecologic, economic și versatil

Noua generație de vehicule eCanter dispune de două versiuni de cabină: Standard cu lățime de 1,7 metri și Confort cu 2 metri lățime. Camionul este mai ecologic și mai economic, dar și versatil, compatibil cu livrările de mărfuri generale pe distanțe scurte, recomandat pentru comenzile din comerțul electronic, transportul băuturilor și al gazelor industriale, servicii de remorcare, colectarea deșeurilor, industria construcțiilor sau horticultură.

În ceea ce privește siguranța, bateriile se află sub cadrul șasiului vehiculului cu un suport din oțel foarte rezistent, care servește și ca protecție pentru baterie în cazul unui impact frontal sau lateral. În cazul unui accident se dezactivează automat sistemul de înaltă tensiune datorită unui senzor de avarie.

În operațiunile clienților din Europa, Japonia și Statele Unite, precum și în Australia și Noua Zeelandă sunt folosite zilnic 450 de vehicule FUSO eCanter. Distanța totală parcursă de flota globală eCanter în varianta complet electrică, fără emisii de carbon, este acum de peste șase milioane de kilometri, circa 150 de circumnavigații ale globului. Next Generation eCanter duce această poveste de succes la un nou nivel.

Articole similare

Ad