Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania și statele baltice vor lansa o nouă campanie de digitalizare

Germania și statele baltice Estonia, Letonia și Lituania au convenit asupra unei noi inițiative menite să contribuie la eficientizarea și accelerarea creșterii sectorului digital în Europa.

„Am decis să ne consolidăm cooperarea”, a declarat vineri,17 februarie, ministrul german pentru afaceri digitale și transporturi, Volker Wissing, după o vizită de 5 zile în cele 3 țări. „Trebuie să recuperăm decalajul și să devenim mai rapizi în Europa”.

Împreună, cele 4 țări ale UE vor înființa un „Club de inovare pentru Europa”, cu scopul de a avansa digitalizarea pe întregul continent.

„Acest lucru se poate realiza numai cu deschidere față de tehnologie, cu curajul de a inova și cu țări care deschid calea”, a declarat Wissing după discuțiile cu miniștrii estonieni pentru digitalizare și transporturi, Kristjan Järvan și Riina Sikkut.

„Ne-am angajat să vedem oportunitățile digitalizării și nu vrem să fim reținuți de cei care au rezerve”, a adăugat el. Un grup de lucru va fi înființat pentru a pregăti o planificare și a formula propuneri pentru Comisia Europeană. Alte state vor fi, de asemenea, invitate să se alăture inițiativei.

Sikkut a subliniat necesitatea unor standarde comune, de exemplu, în ceea ce privește schimbul de date sau conectarea serviciilor. „Dacă nu avem standarde, atunci totul are nevoie de cooperare bilaterală sau de bunăvoință pentru ca totul să funcționeze la nivel transfrontalier”, a spus ministrul.

Fostele state baltice sovietice au îmbrățișat rapid trecerea de la lumea analogică la cea digitală, fiind considerate în prezent pionieri în Europa.

Articole similare

Ad