Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A.P. Moller – Maersk vrea să îmbunătățească drepturile șoferilor din UE

A.P. Moller – Maersk își unește forțele cu alte 11 companii europene de top pentru a îmbunătăți condițiile sociale ale șoferilor de camioane din transportul rutier de marfă la nivel european, anunță compania într-un comunicat.

Cele 12 companii colaborează prin intermediul platformei „Responsible Trucking” facilitată de CSR Europe. „Colaborarea cu partenerii și colegii din industrie este foarte importantă pentru abordarea subiectelor ESG, cu atât mai mult în abordarea provocărilor sistemice ale lanțului de aprovizionare. Prin intermediul platformei <<Responsible Trucking>>, Maersk preia inițiativa în conturarea perspectivelor de îmbunătățiri tangibile ale condițiilor sociale de muncă în UE pentru șoferii de camioane ”, a explicat Henrik Larsen, responsabil cu achizițiile publice Maersk.

Participanții în cadrul proiectului sunt nume sonore din industrie, precum IKEA, H&M, BMW, alături de furnizori globali, precum XPO Logistics. Platforma a publicat ghidul privind „orientările sociale“ pentru transportul camioanelor în UE la 17 iunie 2021. Acest ghid reflectă un angajament comun în ceea ce privește condițiile de muncă ale șoferilor în privința mai multor aspecte, printre care timpul de lucru și de odihnă, remunerația, beneficiile , nediscriminarea, libertatea de asociere și negocierea colectivă, sănătatea și siguranța.

Articole similare

Ad