Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Acciza suplimentara provoaca un minus de peste 11 milioane euro lunar

Introducerea accizei suplimentare la combustibil aduce un minus la bugetul de stat de 61 de milioane de euro, fata de estimarile initiale, se arata intr-un comunicat UNTRR. Desi statul roman isi propusese sa incaseze 50,6 milioane de euro lunar din supra-acciza, din care 36 de milioane de euro din acciza suplimentara la motorina si 15 milioane de euro din cea de la benzina, statisticile pe aprilie au confirmat ca s-au incasat cu 11 milioane de euro mai putin decat in luna anterioara: cu trei milioane de euro mai putin la motorina si cu opt milioane de euro mai putin la benzina.
 

In schimb, statul recupereaza la rata de schimb euro/leu utilizata in 2014, nesocotind articolul 13 din Directiva 96/2003 si aplicand o rata originala romaneasca de 1 euro = 4,738 lei, in loc de 1 euro = 4,462 lei – rata din prima zi lucratoare din luna octombrie 2013, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, si care se aplica de la data de 1 ianuarie a urmatorului an calendaristic. Vorbim de un curs valutar cu 6,2% mai mare decat cel legal!
In cazul declansarii procedurii de infringement de catre Comisia Europeana, aceasta diferenta de 0,276 lei/l va putea fi recuperata de la statul roman, se mai arata in comunicatul UNTRR.

Articole similare