Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ACEA salută acordul comercial dintre UE și Marea Britanie

Asociația Producătorilor de Automobile Europene (ACEA) salută acordul încheiat între Uniunea Europeană și Regatul Unit cu privire la viitoarele lor relații comerciale. Acest acord este o mare ușurare pentru producătorii europeni de automobile, permițând sectorului să evite efectul catastrofal al unui Brexit fără acord. „Nu există altă industrie mai strâns integrată decât industria auto europeană, cu lanțuri de aprovizionare complexe în regiune”, a explicat directorul general al ACEA, Eric-Mark Huitema.

ACEA observă totuși că nu poate face o evaluare completă a implicațiilor acordului până când toate detaliile tehnice nu vor fi publice. “Impactul unui Brexit fără acord asupra industriei auto din UE ar fi fost pur și simplu devastator, așa că suntem în primul rând extrem de ușurați că s-a ajuns la un acord înainte de expirarea perioadei de tranziție”, a declarat Huitema. „Cu toate acestea, provocările majore rămân în continuare, deoarece comerțul cu mărfuri va fi puternic afectat de barierele unor noi proceduri vamale care vor fi introduse la 1 ianuarie 2021.”

Într-adevăr, cu aproximativ 30.000 de piese utilizate în construcția unei singure mașini – și multe altele în construcția de vehicule comerciale – industria auto se bazează în mare măsură pe o livrare lină și la timp.

Comparativ cu situația actuală, acordul încheiat introduce mult mai multe birocrații și sarcini de reglementare pentru industrie.

În fiecare an, aproape 3 milioane de autovehicule în valoare de 54 de miliarde de euro sunt tranzacționate între UE și Marea Britanie, iar comerțul de piese auto reprezintă aproape 14 miliarde de euro.

Articole similare

Ad