Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aerodinamica sporeste eficienta noului Mercedes-Benz Actros

Noul Mercedes-Benz Actros este cu pana la 5% mai eficient din punct de vedere al consumului de carburant fata de generatia anterioara, gratie inovatiilor in materie de design si aerodinamica. Astfel, inlocuirea oglinzilor retrovizoare traditionale cu sistemul de camere video MirrorCam si montarea deflectoarelor laterale concave la nivelul cabinei, impreuna cu axa spate cu noi rapoarte de transmisie, si sistemul optimizat de control predictiv al trenului de rulare (PPC) asigura optimizarea consumului.

Simpla inlocuire a camerelor retrovizoare cu sistemul MirrorCam in cazul noului Actros a determinat o reducere a consumului de combustibil cu 1,5%. De asemenea, noua forma concava a deflectoarelor laterale ale cabinei are ocontributie importanta la scaderea consumului. Acestea solutii practice au fost implementate in urma testelor efectuate in tunelul vantului de la fabrica Daimler AG din Untertürkheim, in interiorul caruia aerul poate sufla cu viteze de pana la 250 km/ora. In special pentru implementarea MirrorCam testele au fost foarte relevante, atat pentru stabilirea formei suportilor pentru camerele video, cat si pentru montarea optima a acestora – direct pe structura plafonului.
Performanta aerodinamica deosebita reprezinta unul dintre motivele pentru care noul Actros a primit titlul de Camionul Anului 2020. Pe langa eficienta sporita, juriul International Truck of the Year, care acorda cea mai importanta distinctie din industria de profil, a evidentiat, de asemenea, progresele inregistrate in ceea ce priveste sistemele de asistenta si siguranta, precum si in conectivitate. Noile functii ale Actros includ Active Drive Assist, care permite conducerea semiautomata in toate intervalele de viteza, asistentul la franarea de urgenta ABA 5 imbunatatit, postul de lucru multimedia al soferului si sistemul PPC optimizat.
Mercedes-Benz este cel mai des premiat brand din istoria competitiei si s-a bucurat deja de succese cu toate versiunile anterioare ale Actros.

Articole similare

Ad