Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ANALYTIKA

Analytika International IT Management Consulting este specializata in oferirea de consultanta in management si IT. Compania isi are originile in Austria, detine de mai multi ani o filiala in Germania, si in mai 2009 a intrat si pe piata romaneasca. Mai exact, Analytika se adreseaza firmelor de transport, companiilor de logistica si caselor de expeditii, carora le ofera servicii software si consultanta in vederea optimizarii afacerii si crearii de noi oportunitati de colaborare, suport informational etc.
 

In ultimul an, eforturile in Romania s-au concentrat in directia dezvoltarii structurii aplicatiei FRASPED NG Basic si a echipelor de Software Development si Marketing.

In ce constau solutiile IT?
Solutiile software FRASPED Plus si FRASPED NG Basic, propuse de Analytika, ofera informatii complete despre trasabilitatea marfurilor, urmarind intreg lantul pe care acestea din urma il parcurg pana la livrare, prin sisteme software care au o interfata de comunicare.
Astfel, este facilitat transferul informatiei intre firmele implicate in lantul logistic.
Practic, obiectivul este automatizarea cat mai mare a fluxului de informatii, iar in functie de aplicatia existenta in derulare la nivelul fiecarei companii se propune solutia cea mai accesibila si cea mai buna, care sa permita insa firmei respective sa aiba un schimb de informatii facil cu partenerii – locali sau externi.
Conectarea flotei prin GPS, monitorizarea pachetelor de marfa sau etichetarea electronica a produselor sunt exemple de aplicatii ce pot rula prin programul FRASPED.
"Toate solutiile oferite sunt croite special pe activitatea fiecarui partener in parte, pentru ca acesta sa isi poata folosi la maximum resursele pe care le detine deja, fie ca acestea sunt solutii simple sau complexe, de gen ERP sau SAP. Fiecare client isi stabileste obiective si costuri, respectiv asteptari de pe urma investitiei facute, iar aici intervine rolul consultantei, in vederea stabilirii exacte a rezultatelor vizate", precizeaza Daniel Marin, Business Operation Manager Analytika.

Solutiile FRASPED Plus si FRASPED NG Basic, create pentru parteneriate pe termen lung
"Programul de management si gestiune FRASPED NG Basic de la Analytika nu reprezinta un simplu soft care se instaleaza pe calculatorul clientului, ci presupune o continua dezvoltare si updatare a aplicatiei, astfel incat sa tina pasul cu ritmul de dezvoltare a activitatii, respectiv cu noile colaborari pe care acesta le poate incheia ulterior, si sa ofere acei parametrii solicitati de client", a explicat Ion Hasu, noul Marketing Manager al Analytika, cu o experienta indelungata in sfera operatorilor din domeniul transporturilor si logisticii.
Criteriile fiecarui partener sunt diferite si tocmai de aceea nu se poate vorbi de un produs standardizat care se ofera pe piata, ci de la bun inceput se gandeste o aplicatie flexibila, care sa poata fi usor adaptata pe parcursul dezvoltarii. Tocmai de aceea se lucreaza cu cele mai noi si mai raspandite tehnologii software disponibile. In septembrie 2010, aplicatia FRASPED NG Basic a fost lansata simultan in Austria si Germania, ultima versiune updatata a programului fiind disponibila pe site-ul companiei pentru download gratuit in scopul testarii pentru o perioada de 60 de zile. Experienta de 19 ani acumulata pe piata austriaca atesta competentele Analytika si pentru Romania.

Exemple de module de functionare
Solutiile FRASPED Plus si FRASPED NG Basic de la Analytika pot fi utilizate la orice nivel de management al activitatii si pentru orice segment al acesteia, in functie de specificul operatiunilor derulate si al tipului de marfa transportata/depozitata.
Solutia FRASPED NG va fi completata anul acesta cu doua module, unul pentru depozitare si logistica, si cel de-al doilea dedicat operatorilor care administreaza flote de vehicule pentru transport de marfa, acoperind astfel complexitatea fluxului operatiunilor desfasurate pe intreg lantul logistic. Un avantaj major al sistemelor este faptul ca respecta standardele internationale de interfatare a datelor, prin care se comunica informatia intre diferiti colaboratori.
Intercomunicarea este cuvantul de ordine pentru programele oferite de Analytika.

Articole similare

Ad