Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AHK premiaza excelenta in invatamantul profesional dual

Peste 220 de elevi au absolvit scoala profesionala la una dintre companiile partenere de practica, examenele fiind supravegheate de AHK Romania, care le-a inmanat elevilor cu rezultate bune un certificat de competenta.

La Cluj, 13 tineri absolventi au facut practica pe parcursul celor 3 ani de invatamant dual, la finalul lunii iulie sustinand examenul de certificare pentru calificarea „Electronist, aparate si echipamente” la sediul fabricii Robert Bosch din Cluj. Aceeasi poveste, alta locatie – la Brasov de data aceasta. 209 elevi, absolventi ai Scolii Profesionale Germane Kronstadt reprezinta a sasea generatie de copii cu un viitor sigur in fata. Elevii au absolvit scoala profesionala la una din cele 15 companii partenere de practica, acoperind 5 calificari: operator pe masini unelte cu comanda numerica, electromecanic – masini unelte si instalatii industriale, confectioner articole din piele si inlocuitori, sculer matriter si sudor. „AHK Romania a supravegheat aceste examene si le-a inmanat elevilor cu rezultate bune un certificat de competenta. Aceasta diploma atesta calitatea superioara a formarii elevilor si subliniaza ca abilitatile dobandite de elevi sunt cele solicitate de piata muncii“, se arata intr-un comunicat de presa.
„Prin faptul ca au fost scolarizati in invatamantul dual, prin implicarea activa a companiilor partenere, elevii sunt perfect pregatiti pentru piata muncii. O dovedeste si faptul ca toti absolventii pe care noi i-am certificat au obtinut o oferta de angajare din partea companiei unde au facut practica. Angajabilitate 100%! Vorbim de tineri de 17-18 ani, care au un viitor bine stabilit in fata si prin calificarea dobandita vor avea oricand o usa deschisa”, a subliniat Anca Hociota, Manager Vocational Training, AHK Romania. AHK Romania, reprezentanta oficiala a economiei germane in Romania, se implica activ in implementarea si dezvoltarea sistemului de invatamant profesional din Romania. In calitate de partener si consultant pentru companii, AHK Romania sustine concret companiile si raspunde tuturor intrebarilor legate de formarea profesionala si continua.|

Articole similare

Ad