Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AHK România: Companiile germane interesate de extinderea infrastructurii de transport intermodal în România

România are un potențial imens, încă neexploatat la maxim, în domeniul logisticii intermodale, iar situația actuală face cu atât mai important acest proiect, transformarea României într-un punct logistic vital devenind acum imperativă, a declarat Sebastian Metz, directorul general AHK România, cu prilejul organizării delegației de afaceri pentru companiile germane din domeniul logisticii intermodale interesate de piața din România.

În perioada 20 – 24 iunie 2022, AHK România a organizat o delegație de afaceri pentru companiile germane din domeniul logisticii intermodale. Inițiativa de extindere a activității acestor companii în România face parte din programul Ministerului Federal al Economiei și Protecției Climatice (BMWK) pentru accesarea unor piețe noi pentru IMM-uri germane și se adresează firmelor românești și germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul logisticii intermodale cu accent pe domeniul feroviar & maritim. Scopul este promovarea pe plan local a serviciilor, sistemelor și produselor germane din acest domeniu. Finalizarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T) până în 2030-2050 reprezintă un angajament ferm al UE și joacă un rol esențial în asigurarea bunei funcționări a pieței interne și în menținerea competitivității globale. În România sunt încă necesare investiții suplimentare semnificative în ceea ce privește transportul intermodal și infrastructura feroviară și maritimă/portuară pentru atingerea acestor obiective. În acest context, AHK România a organizat la București, Constanța și Galați delegația de afaceri pentru IMM-uri germane, ce a cuprins un eveniment de informare, întâlniri B2B și vizite la obiective reprezentative, companii/proiecte relevante, arată Camera de Comerț Româno-Germană în comunicatul remis Tranzit.

„Atunci când am propus această delegație Ministerului Federal al Economiei și Protecției Climatice știam că România are un potențial imens, încă neexploatat la maxim, în domeniul logisticii intermodale, iar situația actuală face cu atât mai important acest proiect, transformarea României într-un punct logistic vital devenind acum imperativă. Toți trebuie să ne unim forțele pentru realizarea cu succes a acestui deziderat”, a declarat Sebastian Metz, Directorul General al AHK România

Evenimentul din 21 iunie, organizat la Hotspot Workhub din București, a avut menirea de a ajuta firmele germane din domeniul logisticii, dar și companiile românești prezente să-și facă o impresie despre situația din România, despre proiectele planificate și despre cele deja realizate în domeniul maritim și feroviar. Evenimentul a fost deschis de Sebastian Metz, Directorul General al AHK Romania și Ahmed Bekov, Șeful Secției Economice și Comerciale a Ambasadei Germane la București.  Cu key-note speech-uri au fost prezenți Ștefan Roșeanu, Președinte al Autorității pentru Reformă Feroviară și dr. Jens Klauenberg, Director al Asociației de Logistică Germane, Logistcs Alliance. Discuția panel s-a bucurat de participarea unor speakeri consacrați, reprezentând diferite domenii ale logisticii, dar și diverse regiuni ale țării: Marcela Costea – Director General, Administrația Porturilor Dunării Maritime, Alina Silaghi – Director, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, Romeo Dumitru – Vicepreședinte ARILOG și Andrei Ando – Director Executiv Direcția Administrație Publică, Strategii, Comunicare Consiliul Județean Arad.

În a doua parte a zilei cele cinci companii germane prezente, Barth + CO Spedition, Johann Dettendorfer Spedition Ferntrans, Kombiverkehr Deutsche Gesellschaft für kombinierten Güterverkehr, Bayern Engineering, TX Logistik AG au avut întâlniri individuale cu peste 25 companii românești interesate de posibile parteneriate.

In zilele ce au urmat companiile germane au purtat discuții cu Primăria Galați, reprezentanți ai Portului Galați, au efectuat o vizită amplă la Portul Constanța și au avut întâlniri la Ministerul Transporturilor.

Articole similare

Ad