Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

AHK Romania considera ca noile modificari fiscale sunt daunatoare pentru mediul de afaceri

Modificarile fiscale anuntate de noul Guvern sunt, dupa cum considera AHK Romania, indreptate impotriva mediului de afaceri si un real pericol pentru stabilitatea si predictibilitatea politicilor economice.
Modelul fiscal propus este daunator pentru Romania si defavorizeaza atat companiile nationale, cat si multinationale, ducand la pierderea atractivitatii amplasamentului investitional pentru companiile germane. Masurile anuntate vor avea efecte negative directe nu doar asupra companiilor, ci si asupra populatiei Romaniei. Pe termen mediu aceste masuri ar putea duce la reducerea locurilor de munca si a investitiilor, ceea ce va atrage dupa sine alte consecinte negative, de exemplu exodul fortei de munca bine calificate, o tendinta de pe urma careia Romania sufera deja.
 

A face o deosebire intre companiile romanesti si cele straine sau multinationale este, in opinia AHK Romania, o eroare si nu este in avantajul nimanui. Companiile germane sunt parte integranta a economiei romanesti. Ele sunt totodata bine integrate in sistemele nationale, regionale, locale si realizeaza o contributie decisiva la valoarea adaugata bruta, dar si la cresterea competitivitatii prin transferul de know-how. Aceste companii investesc intens in formarea angajatilor, in cercetare si dezvoltare, deseori in colaborare cu institutii de cercetare nationale, dar si in dezvoltarea tehnologica a companiei.
Circa 7.500 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active in Romania. Acestea sunt astfel un important angajator, care in ultimii ani a contribuit decisiv la crearea si asigurarea de locuri de munca in Romania.
In calitate de actor activ in cadrul comunitatii de business si de partener de incredere pentru ministerele si autoritatile romane, AHK Romania isi aduce contributia la imbunatatirea si dezvoltarea conditiilor de afaceri si de investitii in Romania, dar si la consolidarea relatiilor comerciale bilaterale. Germania este, prin schimburile comerciale de peste 26 mld. EUR (peste 20% din comertul exterior al Romaniei), cel mai important partener comercial si economic al Romaniei.

Articole similare

Ad