Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amendă cumulată de 20.000 de euro pentru conducere fără card și fără respectarea timpilor admiși

Un șofer care lucra pentru o firmă din Lyon a bătut recordul la amenzi pe 2021, după ce a fost verificat de polițiștii francezi pe A6 pentru că vorbea la telefon în timp ce conducea.

Controlul, desfășurat la finele lui decembrie 2021, i-a adus șoferului ghinionist mai multe amenzi care cumulate au atins aproape suma de 20.000 de euro, un record deloc plăcut chiar înainte de Sărbători.

Potrivit Journal de Saône et Loire, polițiștii au constatat 37 de infracțiuni. Cele mai grave au fost stabilite după verificarea aparatului tahograf și a cardului tahograf al șoferului, care au arătat că șoferul a încălcat mai multe reglementări sociale europene referitoare, în special, la conducerea fără card, la conducerea continuă neîntreruptă și la nerespectarea timpului de odihnă. Adică 22 de sancțiuni clasa a 5-a și 13 – clasa a 4-a. Cuantumul total al amenzilor a fost impus firmei de transport (din regiunea Lyon) care îl avea ca angajat pe șoferul buclucaș. Legea prevede că firma se poate îndrepta ulterior împotriva șoferului dacă acesta nu a respectat regulamentul de ordine interioară al firmei și a încălcat în mod repetat programul de condus.

Articole similare

Ad