Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ameropa împrumută 347 milioane de euro pentru operațiuni în România

Grupul elvețian de companii Ameropa, din care fac parte Azomureș (producătorul de îngrășăminte), Ameropa Grains (traderul de cereale) și Chimpex (compania de operațiuni portuare), au reînnoit un credit sindicalizat de tip revolving multivalută în valoare de 347 milioane de euro pentru finanțarea operațiunilor din România.

Finanțarea a fost acordată de sindicatul de bănci compus din Banca Comercială Română și Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali mandatați inițiali și bookrunners, alături de ING Bank NV Amsterdam, sucursala București și UniCredit Bank SA, în calitate de aranjori principali mandatați. De asemenea, BCR a acționat în această tranzacție în calitate de agent de documentație, de facilitate și de garanții.

Facilitatea sindicalizată semnată în urmă cu trei ani a fost modificată și extinsă pentru a fi utilizată de entitățile din România ale Grupului Ameropa pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru.

Documentația prevede o clauză de tip „acordeon”, care îi va permite grupului Ameropa să beneficieze de fonduri suplimentare de până la 104 milioane de euro, în funcție de nevoile de finanțare determinate de creșterea prețurilor la cereale și îngrășăminte.

Articole similare

Ad