Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aparate de taxat si cititoare card pe autobuze

MT pregateste un proiect de ordonanta de urgenta prin care se introduce si obligativitatea dotarii microbuzelor si autobuzelor cu aparate de taxat si cititoare de card, pana la sfarsitul lui 2011. Scopul urmarit de autoritati este eliminarea fraudelor cu biletele de calatorie, dar lucrurile nu sunt chiar asa de simple, pentru ca si autobuzele urbane sunt dotate, la ora actuala, cu aparate de taxat, dar asta nu inseamna ca toti calatorii circula cu bilet.

Pozitia asociatilor profesionale este rezervata, in sensul in care noua prevedere nu va face decat sa impovareze si mai mult carausii. Termenul este si el destul de strans. Cine va produce aparatele si cum se va delega responsabilitatea nu se stie inca, dar este clar ca sunt multi bani pusi la bataie, in conditiile in care aparatele trebuie sa fie compatibile intre ele.
Capacitatea de productie a acestora este iar o problema; la fel cine si cum face montajul sau daca aparatele de taxat vor fi personalizate pentru fiecare vehicul sau se vor putea muta de la o masina la alta. Cine va produce cardurile si cum se vor distribui acestea?
Asociatiile profesionale au mai precizat ca daca nu se poate renunta cu totul la idee, macar sa se prelungeasca termenul pana in 2013, pentru ca toti operatorii sa aiba timp sa se puna la punct.

Articole similare