Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Arcese introduce o nouă conexiune intermodală: Bologna – Köln

Ca urmare a acordului încheiat cu Tx Logistics, parte a Grupului Mercitalia, luna aceasta Arcese a inaugurat un nou serviciu intermodal de transport de marfă pe coridorul elvețian dintre Interporto, Bologna (Italia) și terminalul nord TKN din Köln (Germania).

Operațională de la mijlocul lui ianuarie, cu cinci plecări pe săptămână și un timp de tranzit mai mic de 20 de ore, noua conexiune Bologna-Köln va lega regiunile Emilia, Toscana și Marche direct cu Ruhr și va permite deplasarea a până la 15.000 de semiremorci mari (P400) pe an. Astfel, rețeaua multimodală a Arcese include acum conexiuni în toată Europa: din Spania în România, din Turcia în Scandinavia, cu peste 50 de plecări zilnice.

Trenul Bologna-Köln va trece prin noul tunel Ceneri, care s-a deschis în 4 septembrie 2020, făcând coridorul feroviar Rotterdam-Genova mai eficient. „Datorită parteneriatului cu Tx Logistics, a fost posibilă extinderea rețelei de conexiuni între Italia și Germania. Am operat în sectorul intermodal de transport de marfă în Europa de mai mulți ani și această nouă conexiune răspunde atât cererii tot mai mari de transport rutier / feroviar combinat, cât și căutării atente a soluțiilor din ce în ce mai durabile din punct de vedere ecologic”, spune Tobia Mazzi, director de achiziții în cadrul Arcese.”

Articole similare

Ad